Cresterea TVA ajuta piata auto second-hand

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 13:19
1901 citiri
Cresterea TVA ajuta piata auto second-hand

Cresterea TVA de la 19% la 24% va determina o parte importanta dintre clientii care vor sa achizitioneze o masina sa se orienteze catre piata auto second-hand, unde preturile nu vor suferi modificari, apreciaza directorul site-lui de profil autovit.ro, Attila Okany, potrivit Mediafax.

"Intrucat cea mai mare parte dintre tranzactiile de pe piata auto second-hand are loc intre persoanele fizice, activitate nefiscalizata, majorarea TVA nu va atinge si acest segment. Din acesta cauza, multi dintre cei care vor sa achizitioneze o masina noua vor lua in calcul si ofertele second-hand", a afirmat reprezentantul celui mai mare portal de vanzari de masini rulate.

Raportul dintre masinile noi si cele rulate a fost in primul trimestru de 1 la 4, in crestere fata de perioada similara din 2009, cand raportul era de 1 la 2,6.

In primele cinci luni au fost inmatriculate 61.252 automobile second-hand, cu 47% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

In topul celor mai vandute masini rulate, pe primul loc se claseaza Volkswagen, cu 27% din piata, marca urmata de Opel si Ford, care au cote de 25%, respectiv 10%.

Guvernul a decis majorarea cotei TVA de la 19% la 24% si cresterea impozitelor pentru toate categoriile de vehicule.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#auto, #automobile, #majorare, #piata, #rulate, #tva , #stiri Volkswagen