Dealerii spera la cresterea vanzarilor prin "Rabla"

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 16:15
1658 citiri
Dealerii spera la cresterea vanzarilor prin "Rabla"

Vanzarile pe piata auto vor creste in octombrie si noiembrie, ultimele doua luni din programul "Rabla", sustinute de scaderea preturilor la voucherele tranzactionate pe piata, incheierea perioadei de vacanta si reducerea pietei second-hand, afirma dealerii, precizeaza Mediafax.

"Sunt multe persoane care intentioneaza sa isi cumpere masina, insa au preferat sa stea in expectativa din cauza unei capacitati reduse de planificare a bugetelor, dar si pentru a astepta o ieftinire a voucherelor, care nu mai sunt valabile dupa 23 noiembrie.

De asemenea, incheierea perioadei de concediu este un alt factor va duce la cresterea vanzarilor in urmatoarele luni, perioada care ar putea deveni cea mai buna din an in ce priveste nivelul achizitiilor auto", a declarat pentru MEDIAFAX Silviu Preoteasa, presedintele Asociatiei Dealerilor Volkswagen.

La cresterea vanzarilor de vehicule noi va contribui si scaderea importurilor de masini second-hand, a spus directorul de vanzari al Radacini Motors, Nicusor Sorescu.

El a declarat recent ca majorarea taxei de poluare in 2011 va face nerentabila aducerea in tara a masinilor rulate.

Sorescu apreciaza ca "Rabla 2010" a fost mai eficient fata de programul derulat anul trecut.

"Programul Rabla a fost mult mai bine gandit fata de cel de anul trecut. Ideea celor trei vouchere si posibilitatea valorificarii pe piata libera au fost geniale", a adaugat reprezentantul dealerului.

De aceeasi parere este si directorul Asociatiei Distribuitorilor Ford din Romania, Cristian Bica, care a spus ca aproximativ 60% din vanzarile de autoturisme s-au realizat prin acest program.

Vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar, afirma ca programul de innoire a parcului auto a contribuit in proportie de 40% la vanzarile din acest an si ca se astepta ca "Rabla" sa atinga obiectivul prevazut de autoritati.

"Cred ca Rabla si-a mai atins un obiectiv. Dupa ambele criterii, vanzari de masini noi cu tehnologii mai putin poluante si retragerea din circulatie a rablelor, putem spune ca programul a fost eficient. Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa se epuizeze restul de aproximativ 5.000 tichete", a precizat Valmar.

Prin programul de innoire al parcului auto au fost cumparate, pana la 3 septembrie, 38.000 de vehicule noi.

Programul "Rabla" desfasoara in perioada 18 februarie - 23 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#masini, #noi, #program, #rabla, #succes , #stiri Volkswagen