Din alianta Volkswagen - Porsche ar putea renaste Auto Union

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 10:46
1474 citiri
Din alianta Volkswagen - Porsche ar putea renaste Auto Union

Grupul format prin fuziunea Volkswagen cu Porsche ar putea fi denumit Auto Union - dupa numele constructorul cu care de Adolf Hitler a vrut sa demonstreze abilitatile superioare ale inginerilor auto germani. Sediul noii companii se va afla la Wolfsburg, a declarat presedintele VW, Ferdinand Piech.

Auto Union a fost infiintat in 1932, de patru companii auto germane, inclusiv Audi, iar masinile de curse ale grupului, denumite "Sagetile Argintii" au castigat mai multe premii in perioada interbelica.

Noul gigant auto ar trebui sa fie condus de actualul director general al VW, Martin Winterkorn, a precizat presedintele VW, preluat de Mediafax.

Piech, care este si unul dintre actionarii importanti ai Porsche, a respins, ca putin probabila, ocuparea unor posturi de conducere in noul grup de actualul sef al Porsche, Wendelin Wiedeking, si directorul financiar Holger Haerter.

In plus, Porsche trebuie sa rezolve problema unor datorii in valoare de 9 miliarde de euro inainte de un acord cu Volkswagen, a adaugat presedintele constructorului auto.

Cotatia actiunilor Porsche a scazut cu 10,4%, ca urmare a comentariilor oficialului Volkswagen, analistii asteptandu-se la emisiuni de titluri pentru plata creditelor.

Porsche a obtinut pachetul majoritar de actiuni la Volkswagen dupa un proces masiv de achizitie care a presupus contractarea unor datorii foarte mari. Compania germana intentiona sa preia controlul conducerii VW si sa foloseasca lichiditati de circa 10 miliarde de euro ale grupului german pentru plata datoriilor.

Planul de preluare a controlului la cel mai mare grup auto din Europa a esuat dupa ce Comisia Europeana nu a anulat dreptul de veto al autoritatilor regionale din Germania privind deciziile conducerii. Reprezentantii Porsche au refuzat sa comenteze declaratiile presedintelui VW.

Volkswagen si Porsche au anuntat ca intentioneaza sa finalizeze negocierile privind fuziunea celor doua companii in urmatoarele patru saptamani.

Piech, care controleaza impreuna cu fratele sau 25% din actiunile Porsche, se afla in conflict, de mai mult timp, cu restul membrilor familiei Porsche care controleaza compania.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#audi, # porsche, # volkswagen, # germania , #stiri Volkswagen