Noul Polo, premiera mondiala la Geneva

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 14:46
3184 citiri
Noul Polo, premiera mondiala la Geneva

Cu un aspect si o tehnologie complet noua, Volkswagen a lansat cea de-a cincea generatie a lui Polo la Salonul Auto de la Geneva.

Modelul Polo al anului 2009 a crescut in latime si si-a redus inaltimea. Designul este marcat de linii bine definite, precise, fara ornamente de stil.

Interiorul noului Polo a fost modificat integral. Se remarca instrumente de bord cu lumina alba de fundal a afisajului, consola centrala orientata catre sofer, iar la capitolul comenzilor principale se disting noile sisteme radio si cele de radionavigatie, de exemplu RNS 310 cu Touchscreen.

Masurile de siguranta disponibile pentru Polo au fost adaptate pentru a asigura un nivel de cinci stele la testele EuroNCAP. Versiunea Polo Europe Edition va beneficia in productia de serie de programul electronic de stabilitate ESP cu sistem de asistenta la pornirea in rampa, o gama eficienta de airbarguri, inclusiv airbag combinat la nivelul capului si al toracelui, precum si tetiere de protectie impotriva traumatismelor produse prin impact, precum si sisteme de prindere Isofix pentru scaunele de copii.

Pentru noul Polo vor fi disponibile in primul an sapte motoare – patru pe benzina si trei diesel – cu un volum de putere cuprins intre 44 kW / 60 CP pana la 77 kW / 105 CP.

Reprezentativ este modelul Polo 1.6 TDI cu 66 kW / 90 CP, in versiunea Polo BlueMotion, cu un consumul mediu de 3,8 litri la 100 kilometri si emisii de 96 g/km CO2, fiind, in prezent, modelul cu cinci locuri cu cel mai redus consum si cu cel mai mic nivel de emisii de noxe din lume.

Noul Polo va putea fi rezervat incepand cu luna iunie 2009. In Germania, va fi disponibil la un pret de pornire de 12.150 euro (pentru versiunea cu trei usi).

De Gabriela Garjoaba

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#consola, # volkswagen, #geneva, #siguranta , #stiri Volkswagen