Noul Volkswagen Polo s-a lansat in Romania

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 10:50
2465 citiri
Noul Volkswagen Polo s-a lansat in Romania

Noul Volkswagen Golf a fost prezentat oficial si in Romania. Intr-un cadru elegant, a cincea generatie Polo a debutat pe piata autohtona anuntand ca in primul an va dispune de sase motoare – trei propulsoare pe benzina si trei diesel – cu o gama de putere cuprinsa intre 60 CP pana la 105 CP. Pretul de baza este de 10.552 de euro, cu TVA inclus.

In ciuda imbunatatirilor semnificative la toate capitolele, producatorul a redus greutatea caroseriei cu 7.5 procente, iar prin preluarea noilor propulsoare TDI si TSI, precum si a cutiei de viteze cu 7 trepte si dublu ambreiaj (DSG) a fost posibila obtinerea a valori reduse in ceea ce priveste consumul de carburant si emisiile.

Astfel, pentru noul Polo, Volkswagen anunta un consum redus cu 20 de procente, 5 motoare noi, pentru prima data TSI si Common-Rail-TDI cu un consum de 3.6 litri si 96 g/km  CO2. De asemenea, noua generatie Polo vine cu sistemul ESP si sistemul de asistenta la pornirea in rampa disponibile in serie.

Pesrseverenta, increderea si spiritul de echipa sunt trasaturile oferite de noul Polo. Unul dintre punctele tari ale noului model este caracterul autentic. Polo vine cu o linie clara, siguranta, confort si calitate. Designul sportiv il transforma pe noul Polo intr-o masina practica.

Farurile cu halogen ofera o vizibilitate foarte buna indiferent de conditiile atmosferice, iar pentru a accentua caracterul sportiv, noul Polo vine cu jante din aliaj usor de 17 toli.


VW Polo beneficiaza de trei niveluri de echipare:Trendline, care reprezinta in continuare varianta de baza, Comfortline semnifica nivelul mediu de echipare. Elementul de noutate al gamei, care urmeaza modelul Golf – este reprezentat de versiunea de top Highline.

Preturile noului Volkswagen Polo pornesc de la 10.552 euro pentru motorul de 1.2 litri MPI 60 CP echiparea Trendline si poate ajunge pana la 16.157 euro pentru propulsorul de 1.6 litri TDI echiparea Highline.

In cadrul evenimentului, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar a facut cateva precizari in legatura cu situatia actuala a pietei auto din Romania."Piata auto din Romania se afla intr-o situatie foarte dificila, mult mai dificila decat in celelalte tari din Europa. Scaderea piatei auto din Romania este de fapt de 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut" a precizat Valmar.

Gabriela Garjoaba

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#lansare, #polo, #romania, #volkswagen , #stiri Volkswagen