Porsche dezminte zvonurile despre un presupus ajutor financiar

Vineri, 22 Mai 2009, ora 10:15
1153 citiri
Porsche dezminte zvonurile despre un presupus ajutor financiar

Guvernul german a respins cererea constructorului auto Porsche pentru sustinere financiara, deoarece datele prezentate de companie nu au fost suficiente pentru luarea unei decizii, au declarat surse apropiate situatiei. Reprezentantii Porsche a negat, insa informatiile aparute in mass-media potrivit carora ar fi cerut sprijin financiar statului german, iar solicitarea ar fi fost respinsa.

Publicatia germana Handelsblatt a indicat ca Porsche a solicitat autoritatilor ajutor financiar de peste 100 de milioane de euro.

"Nu exista nicio cerere pentru a accesa programul (de la stat - n.r.). Am inaintat doar o cerere obisnuita de imprumut catre banca KfW", a declarat un purtator de cuvant al companiei germane, preluat de Mediafax. Potrivit reprezentantului Porsche, banca de stat KfW nu a luat inca o decizie privind solicitarea companiei.

"KfW nu a luat o decizie privind cererea de imprumut", a afirmat purtatorul de cuvant, fara sa precizeze la cat se ridica creditul vizat.

Constructorul auto are datorii de aproximativ 9 miliarde euro, suma imprumutata pentru a finanta achizitia participatiei majoritare a Volkswagen, cel mai mare producator de automobile din Europa.

Porsche a devenit, la inceputul anului, actionarul majoritar al VW, prin majorarea participatiei directe la 50,76%, si a preluat astfel controlul grupului. La acea data, compania intentiona sa-si majoreze participatia la 75%, insa a renuntat la plan din cauza datoriilor mari si a declinului pietei auto. in schimb, Porsche a propus fuziunea cu VW.

Grupul german a blocat, insa, discutiile referitoare la fuziune la jumatatea lunii mai, anuland intalnirile programate, si a conditionat reluarea negocierilor de obtinerea unor informatii clare privind situatia financiara a Porsche. Miercuri, presedintii celor doi producatori auto, Ferdinand Piech si respectiv Wolfgang Porsche, si-au reafirmat interesul pentru formarea unui grup integrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#ajutor, #financiar, #porsche, #stat, #volkswagen , #stiri Volkswagen