Porsche discuta o posibila fuziune cu Volkswagen

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 16:12
1739 citiri
Porsche discuta o posibila fuziune cu Volkswagen

Familiile Porsche si Piech, ce controleaza grupul Porsche SE, urmeaza sa se intalneasca astazi, la Salzburg, pentru a formula o strategie de fuziune cu grupul auto Volkswagen AG. Scopul intalnirii este acela de a reduce datoriile cu 9 miliarde euro, au declarat surse avizate, citate de Bloomberg.

Printre propunerile analizate se afla fuziunea celor doua grupuri si gasirea unui investitor care sa cumpere o participatie in cadrul noii companii, sau vanzarea diviziei de autoturisme a Porsche grupului Volkswagen pentru numerar si actiuni, a declarat una dintre surse, ce a refuzat sa fie numita, pentru ca discutiile sunt private.

"Schimbarile structurale sunt inevitabile in cadrul Porsche. Nimeni din cadrul familiilor Porsche-Piech nu isi face iluzii in ceea ce priveste nivelul datoriilor", a declarat Marc-Rene Tonn, analist in cadrul M.M. Warburg, ce recomanda cumpararea de actiuni Porsche si vanzarea titlurilor Volkswagen.

Familiile Porsche si Piech controleaza impreuna jumatate din actiunile constructorului, care a acumulat 51% din actiunile Volkswagen din 2005 pentru a proteja legaturile cu compania, principalul furnizor. Presedintele consiliului de supraveghere Porsche, Wolfgang Porsche, s-a straduit sa obtina finantare suficienta pentru a majora participatia la 75% si incearca sa gaseasca, impreuna cu omologul sau din cadrul Volkswagen, Ferdinand Piech, o modalitate de a uni cele doua companii.

Cele doua familii nu au reusit sa gaseasca, la reuniunea din 29 aprilie, o modalitate de reduce datoriile Porsche si de a uni cele doua companii, a precizat una dintre surse, citata de NewsIn.

Directorul executiv Porsche, Wendelin Wiedeking, sustine propunerea de a uni cele doua companii si de a permite investitorilor arabi sa cumpere o participatie in noul grup, a spus o alta sursa. Planul ar putea presupune si ca membrii celor doua familii sa cumpere noi actiuni preferentiale, a adaugat aceasta.

Pe de alta parte, presedintele consiliului de supraveghere Volkswagen, Ferdinand Piech, vrea sa transfere divizia de autoturisme a Porsche catre Volkswagen, plan ce se opune celui formulat de Wolfgang Porsche.

Porsche, ce fabrica modelul sportiv 911, a purtat discutii timp de mai multe saptamani cu investitori arabi, printre care si emirul Qatarului, a precizat sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#volkswagen, # porsche, # familie, # fuziune , #stiri Volkswagen