Porsche: Nu purtam discutii decat cu emiratul Qatar

Luni, 06 Iulie 2009, ora 16:38
1615 citiri
Porsche: Nu purtam discutii decat cu emiratul Qatar

Porsche a dezmintit, astazi, o informatie aparuta intr-o publicatie germana conform careia ar exista cinci noi posibili ofertanti pentru o participatie la producatorul de automobile sport, care ar conferi cumparatorului controlul a 20% din drepturile de vot la Volkswagen.

Un purtator de cuvant al Porsche a aratat ca au loc in continuare discutii exclusive cu emiratul Qatar pentru o posibila investitie la grup precum si pentru vanzarea unui pachet de instrumente derivate care controleaza actiuni VW.

El a dezmintit un articol din cotidianul Handelsblatt, care citeaza un purtator de cuvant al Porsche. in articol se arata ca Porsche se afla in negocieri exclusive cu Qatarul, dar ca "exista cinci posibili noi ofertanti pentru optiunile detinute la VW".

Handelsblatt a aratat totodata, fara sa citeze surse, ca investitori din China, Rusia, precum si un fond de hedging sunt interesati de o investitie la Porsche.

Financial Times Deutschland a relatat pe de alta parte ca unele dintre bancile membre intr-un consortiu care au acordat Porsche un imprumut de 10,75 miliarde de dolari, in acest an, cer famiilor care controleaza grupul sa sustina finantele acestuia prin integrarea companiei Porsche Holding din Austria in Porsche Automobil Holding SE.

Porsche, care detine 51% din actiunile VW, cauta un investitor din afara, dupa ce a acumulat datorii de 9 miliarde de euro in incercarea de a prelua controlul asupra celui mai mare producator auto din Europa.

La inceputul acestei saptamani, Porsche a anuntat ca emiratul Qatar a inaintat o oferta familiilor Porsche si Piech care ar putea contribui la reducerea datoriilor.

Surse apropiate situatiei au declarat, vineri, ca proprietarii Porsche urmeaza sa discute oferta inaintata de Qatar in urmatoarele doua saptamani, iar decizia ar putea fi luata inaintea unei sedinte a consiliului de supraveghere a VW, programata la 15 iulie.

Succesul ofertei emiratului ar consolida pozitia directorului general al Porsche, Wendelin Wiedeking, in negocierile cu VW.

Potrivit Mediafax, fara un astfel de acord, Porsche va avea dificultati in consolidarea situatiei sale financiare, solutia fiind ca grupul sa fie preluat de VW, cel mai mare producator auto din Europa.

La sfarsitul lunii iunie, Porsche a respins o oferta de fuziune inaintata de grupul Volkswagen. Presa germana a dezvaluit ca Volkswagen a propus un acord care ar fi urmat sa conduca la o fuziune. intelegerea prevedea ca Volkswagen sa preia o participatie de 49,9% la Porsche, care controleaza 51% din grupul german.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#porsche, # qatar, # german , #stiri Volkswagen