Saxonia Inferioara cere ca Porsche si Volkswagen sa incheie un acord final

Luni, 20 Iulie 2009, ora 16:56
1481 citiri
Saxonia Inferioara cere ca Porsche si Volkswagen sa incheie un acord final

Saxonia Inferioara, land din nord-vestul Germaniei, actionar important in cadrul Volkswagen, a solicitat o decizie finala cu privire la acordul dintre Porsche si cel mai mare constructor auto din Europa, relateaza AFP.

"Sa dezlegam nodurile joi, pentru ca Porsche si Volkswagen sa se poata ocupa din nou de concurenta si sa se concentreze in totalitate pe fabricarea de autoturisme", a declarat seful guvernului landului, Christian Wulff, citat de NewsIn.

Saxonia Inferioara detine circa 20% din actiunile Volkswagen, suficient pentru a dispune de dreptul de veto asupra deciziilor strategice ale grupului. Wulff face parte din consiliul de supraveghere al Volkswagen.

In caz de esec, cele doua grupuri trebuie sa urmeze cai separate, a estimat acesta in cadrul unui interviu acordat cotidianului Neue Osnabrücker Zeitung.

Orice acord de a vinde Porsche grupului Volkswagen ar putea fi pus in pericol de posibilele datorii la plata taxelor, a anuntat luni cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, ceea ce a dus la deprecierea titlurilor celor doua companii.

Sueddeutsche Zeitung a citat surse apropiate consiliului de supraveghere Porsche, ce sustin ca taxele de 3 miliarde euro ce ar insoti orice preluare ar putea duce la esecul negocierilor.

Conservatorul a facut apel la consiliul de supraveghere, pentru ca acesta sa sprijine preluarea Porsche de catre Volkswagen si formarea unui mare grup integrat. Noul grup, ce ar putea avea ca actionar semnificativ si emiratul Qatar, are mari sanse sa devina liderul mondial in sectorul auto.

Volkswagen a convocat o sedinta extraordinara a consiliului, joi, la Stuttgart, oras in care isi are sediul grupul Porsche.

Porsche se confrunta cu mari dificultati financiare, si are datorii de peste 10 miliarde euro, in urma cumpararii unui pachet de 51% in cadrul Volkswagen.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#porsche, # volkswagen, # constructor, # auto , #stiri Volkswagen