Volkswagen a imprumutat Porsche cu 700 milioane euro

Luni, 25 Mai 2009, ora 16:48
1215 citiri
Volkswagen a imprumutat Porsche cu 700 milioane euro

Porsche a anuntat ca a primit un imprumut de 700 milioane euro de la divizia Volkswagen si a subliniat ca poate face fata datoriilor, scrie Reuters.

"Porsche nu este in pragul insovelntei, chiar daca acest lucru s-a spus de nenumarate ori", a spus un purtator de cuvant al constructorului auto, preluat de NewsIn.

Volkswagen a anuntat recent ca a acordat un credit celui mai mare actionar al sau, o decizie neasteptata, dupa ce Porsche a renuntat la preluarea celui mai mare producator auto european.

In timp ce se confrunta cu datorii de 9 miliarde euro, acumulate pana la finalul lui ianuarie, compania Porsche a fost fortata sa renunte la preluarea Volkswagen.

Saptamanalul german Der Spiegel a raportat ca imprumutul a avut ca obiectiv sporirea finantelor Porsche la inceputul anului, iar patronii companiei au garantat cu grupul Porsche Holding GmbH.

Porsche Holding este o companie de distrubutie auto cu sediul central in Austria, detinuta de familiile Porsche si Piech, care controleaza, de asemenea, Porsche Automobil Holding SE.

In martie, Porsche Automobil Holding SE a incercat sa stranga 12,5 miliarde euro in imprumuturi, pentru acoperirea costurilor de refinantare a datoriilor. Porsche a strans in final 10 miliarde euro si, saptamana trecuta, a anuntat ca a mai strans alte 750 milioane euro. Compania incearca in continuare sa obtina alte imprumuturi de 1,75 miliarde dolari.

Volkswagen AG a anuntat recent ca a suspendat discutiile cu Porsche SE in vederea unei fuziuni, la mai putin de doua saptamani dupa ce oficialii companiei care produce masini sport au fost de acord pentru un parteneriat.

Familiile Porsche si Piech au fost de acord in 6 mai sa creeze un producator auto "integrat" care ar pune marca Porsche alaturi de cele ale Volkswagen, printre care Skoda si Audi.

Insa discutiile in vederea unei fuziuni sunt intrerupte dupa ce presedintele consiliului de supraveghere al Volkswagen, Ferdinand Piech, a anuntat pe 11 mai ca grupul nu va ajuta compania Porsche sa isi rezolve problemele financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#euro, #imprumut, #porsche, #volkswagen , #stiri Volkswagen