Volkswagen ar putea infiinta 50.000 de locuri de munca

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 11:42
1216 citiri
Volkswagen ar putea infiinta 50.000 de locuri de munca

Volkswagen (VW), cel mai mare constructor auto european, ar putea infiinta 50.000 de locuri de munca pe termen mediu in intreaga lume, din care 5.000-6.000 in Germania, pana in 2015, transmite Mediafax.

"In prezent avem 400.000 de salariati in intreaga lume. Avand in vedere cresterile inregistrate pe numeroase piete, putem ajunge la 450.000 de angajati pe termen mediu.

In plus, va trebui sa inlocuim 60.000 de salariati in urmatorii cinci ani", a declarat Horst Neumann, seful de personal al VW, pentru publicatia Handelsblatt.

Constructorul auto va crea intre 5.000 si 6.000 de locuri de munca in Germania pana in 2015 si intentioneaza sa reduca numarul angajatilor temporari, a mentional el.

Volkswagen se afla in negocieri salariale cu un puternic sindicat german, IG Metall, care sustine revendicari salariale la care a renuntat anul trecut, din cauza crizei economice.

In acest an insa, producatorii auto germani, Daimler, BMW si VW, au profitat de revenirea economiei mondiale.

Companiile au renuntat la somajul partial, masura introdusa pentru a face fata crizei, au inceput sa recurga la angajari temporare si au scurtat vacanta de Craciun pentru a acoperi cererea in crestere, in principal in China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#volkswagen, #locuri, #munca, #auto , #stiri Volkswagen