Volkswagen ar vrea sa preia Fiat Chrysler

Joi, 17 Iulie 2014, ora 14:43
1246 citiri
Volkswagen ar vrea sa preia Fiat Chrysler

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, a discutat cu proprietarii Fiat Chrysler Automobiles achizitia producatorului auto italian, potrivit revistei Manager Magazin.

Proprietarii Fiat vor sa-si concentreze resursele asupra brandului Ferrari si sa renunte la afacerile tranditionale din industria auto, au declarat surse apropiate situatiei pentru publicatia germana.

Actiunile Fiat au crescut cu 5% ca urmare a acestei informatii, in timp ce titlurile Volkswagen au consemnat un declin de 1,5%.

Reprezentanti ai Volkswagen si Fiat au refuzat sa comenteze. De asemenea, holdingul Exor, al familiei Agnelli, care controleaza 30% din actiunile Fiat, nu a comentat.

Proprietarii celor doua companii sunt inca departe de a ajunge la un acord asupra unui eventual pret, a scris Manager Magazin.

Volkswagen spera ca, prin achizitia Fiat Chrysler, va putea folosi reteaua de distributie a Chrysler in SUA pentru a-si rezolva propbelmele de vanzari pe piata americana. Grupul german are vanzari sub asteptari in SUA, a doua piata auto dupa marime in lume.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat in luna martie ca grupul nu are planuri pentru noi achizitii, intrucat se concentreaza pe integrarea celor 12 branduri auto pe care le detine.

Volkswagen, care avea la sfarsitul primului trimestru rezerve de aproape 18 miliarde de euro, si-a exprimat in mod repetat interesul pentru brandul Alfa Romeo al Fiat, in pofida respingerii ferme a propunerilor de catre conducerea companiei italiene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Grupul Volkswagen, #preluare Volkswagen Fiat Chrysler, #actiuni Fiat, #producator auto , #stiri Volkswagen