Volkswagen, cea mai vanduta marca auto de import. Vezi ce masini intra in top

Marti, 07 Iunie 2011, ora 22:58
1750 citiri
Volkswagen, cea mai vanduta marca auto de import. Vezi ce masini intra in top

Volkswagen a preluat de la Ford prima pozitie in topul celor mai vandute marci auto de import pe piata romaneasca dupa primele patru luni din acest an, Skoda a urcat doua locuri de pe patru, iar Renault a ramas pe trei, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, potrivit Mediafax. 

Constructorul american a coborat pe pozitia a patra in clasamentul celor mai vandute autoturisme si este urmat de Opel. Cu 2.694 unitati vandute, Volkswagen conduce clasamentul, aproape dublu fata de Ford (1.356 unitati), care a inregistrat cea mai puternica scadere din top.

Dealerii Skoda au comercializat 2.167 de autoturisme, in timp ce Renault a stagnat pe pozitia a treia, cu 1.600 unitati.

Top 5 este incheiat de marca Opel (1.202 unitati), care a facut rocada cu marca sud-coreeana Hyundai (814 unitati). In ierarhia celor mai vandute zece marci urmeaza Peugeot, Chevrolet, Toyota si Suzuki.

Cele zece marci prezente in clasament au cumulat vanzari de 12.611 unitati, cu 5,5% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

Clasamentul pe modele este condus Skoda Octavia, pozitie ocupata anul trecut de Renault Clio, care a cazut pe locul trei. Pe pozitia a doua se situeaza Volkswagen Golf, in timp ce Opel Astra ocupa locul al patrulea.

Pe pozitiile cinci si sase sunt doua modele nou intrate in clasamentul pe modele, Volkswagen Passat si Suzuki SX4, urmate de Volkswagen Polo, Renault Fluence, Chevrolet Aveo si Opel Corsa.

Cea mai vanduta marca pe piata romanesca ramane Dacia, cu 5.990 de autoturisme livrate, insa cu peste o treime mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Logan este modelul cu cele mai multe unitati vandute, respectiv 3.227 autoturisme. Piata autoturismelor a scazut in primele patru luni cu 18%, la 23.216 unitati, iar importurile s-au redus cu aproape 9%, la 17.226 unitati. 

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#volkswagen, #ford, #top masini, #masini import, #skoda , #stiri Volkswagen