Volkswagen da afara 16.500 de angajati temporari, la nivel global

Duminica, 01 Martie 2009, ora 12:13
1383 citiri
Volkswagen da afara 16.500 de angajati temporari, la nivel global

Producatorul german de automobile Volkswagen va reduce pana la sfarsitul lui 2009 toate locurile de munca temporare, care la finalul anului trecut se cifrau la 16.500, a anuntat seful companiei, Martin Winterkorn, in cadrul unui interviu acordat revistei Der Spiegel, relateaza AFP.

Intrebat cati angajati temporari va avea Volkswagen la sfarsitul lui 2009, Winterkorn a raspuns ca "nu vom mai avea niciun angajat temporar. Este ingrozitor pentru cei pe care ii afecteaza acest lucru, dar nu avem alta solutie".

Reprezentantii Volkswagen au evitat pana in prezent orice fel de estimare concreta in cifre, dar directorul financiar al grupului, Hans Dieter Poetsch, avertizase recent, totusi, ca Volkswagen ar trebui sa "se separe de cea mai mare parte a angajatilor temporari", daca situatia nu se va imbunatati.

In Germania, Volkswagen avea circa 4.500 de angajati temporar la sfarsitul lui 2008. Multe alte astfel de posturi sunt in Europa de Est sau in Brazilia.

Vanzarile primului constructor european de automobile au scazut cu 15% in ianuarie, iar reprezentantii companiei estimeaza ca in intregul an acestea s-ar putea diminua cu 10%. Volkswagen nu exclude, totodata, posibilitatea de a afisa pierderi in primul trimestru.

Seful Volkswagen a dat asigurari, pe de alta parte, ca angajatii ce fac parte din personalul fix al companiei nu sunt amenintati deocamdata. "Nimeni de la noi nu se gandeste acum la concedieri sau la orice altceva de acest fel", a declarat Martin Winterkorn, in interviul acordat revistei Der Spiegel.

"Cu ajutorul timpului de lucrus redus, am reusit sa nu producem un surplus de masini, iar acum avem o saptamana de lucru de 35 de ore pe care am putea sa o reducem la 28 de ore. Am putea, de asemenea, limita productia si asigura mentinerea personalului fix. Anul acesta, nu vad nicio problema", a adaugat Martin Winterkorn.

Volkswagen are in total, in lume, circa 330.000 de angajati.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#volkswagen, # interviu, #pierderi, #angajati , #stiri Volkswagen