Volkswagen se ofera sa cumpere inapoi masinile diesel care vor fi interzise prin orasele germane

Joi, 29 Martie 2018, ora 16:58
5991 citiri
Volkswagen se ofera sa cumpere inapoi masinile diesel care vor fi interzise prin orasele germane
Foto: CC0 Creative Commons

Producatorul auto german Volkswagen AG a anuntat joi ca va rascumpara noile automobile diesel, daca orasele germane vor introduce restrictii de circulatie pentru acest gen de autovehicule, in dorinta de a-i linisti pe potentialii cumparatori si a pune capat tendintei de scadere a vanzarilor de automobile diesel.

De asemenea, cel mai mare constructor auto european a informat ca va prelungi, pana la finele lunii iunie, stimulentele oferite cumparatorilor care vor sa isi schimbe automobilele diesel mai vechi cu unele noi, transmite Reuters.

Oferta celor de la Volkswagen vine dupa ce un tribunal german a decis luna trecuta ca orasele din Germania pot interzice circulatia celor mai poluante automobile diesel pe strazile lor. Teama ca aceste interdictii vor fi puse in aplicare a dus la scaderea cu 19% a vanzarilor de autoturisme diesel in Germania in luna februarie.

Grupul Volkswagen a precizat ca, in ceea ce priveste marca sa principala Volkswagen, oferta de rascumparare se va aplica pentru automobilele diesel achizitionate intre 1 aprilie si sfarsitul anului 2018 si este valabila timp de trei ani de la data achizitionarii.

In plus, rascumpararea se va aplica clientilor care vor cumpara de la aceeasi reprezentanta un nou vehicul care nu este afectat de restrictiile de circulatie.

Pentru automobilele diesel marca Skoda, oferta de rascumparare se aplica automobilelor cumparate intre 1 aprilie si sfarsitul lunii iunie, dar este valabila timp de patru ani de la data achizitionarii.

In schimb, pentru automobilele marca Audi, oferta de rascumparare vizeaza doar autovehiculele in leasing.

La nivel mondial exista o reactie negativa fata de automobilele echipate cu motoare diesel dupa ce, in luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante.

Cu toate acestea, Guvernul german vrea sa evite o interdictie la scara larga a vehiculelor diesel, care, potrivit producatorilor auto, ar afecta valoarea de revanzare a aproximativ 15 milioane de vehicule de pe cea mai mare piata auto din Europa.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Volkswagen rascumpara masini interzise, #masini diesel interzise Germania , #stiri Volkswagen