Volkswagen si Toshiba, parteneriat pentru dezvoltarea motoarelor electrice

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 21:46
1962 citiri
Volkswagen si Toshiba, parteneriat pentru dezvoltarea motoarelor electrice

Volkswagen AG si Toshiba Corporation au semnat un parteneriat de cooperarea in domeniul dezvoltarii motoarelor electrice si a sistemelor electronice, pentru generatia urmatoare de autovehicule cu motor electric.

„Volkswagen intensifica activitatea de dezvoltare a tehnologiilor de propulsie ale viitorului in numeroase domenii. Pentru a consolida pozitia noastra puternica, Volkswagen pune bazele raporturilor de cooperare cu alte firme. Una dintre cele mai importante componente in acest scop este reprezentata de cooperarea cu Toshiba. Am convingerea ca in acest mod se intensificata activitatea de dezvoltare a autovehiculelor cu motor electric pentru productia de serie, accesibile clientilor nostri", sustine presedintele consiliului de administratie Volkswagen, Martin Winterkorn.

Scopul constructorului german este acela de a deveni primul producator care sa ofere o solutie fara emisii, la costuri rezonabile si sigura, disponibila pentru productia extinsa de serie. „Pana cand vom avea la dispozitie un autoturism cu motor electric pentru toti, trebuie sa depunem eforturi intense in activitatea de cercetare si dezvoltare, in special pentru tehnologia de executie a bateriilor cu litiu-ion, sector in care concernul Volkswagen coopereaza si cu alti parteneri potentiali in sectorul tehnologic, alaturi de Toshiba", afirma prof. dr. Winterkorn.

"Ne bucuram ca punem bazele unui parteneriat reciproc avantajos cu Volkswagen, unul dintre cei mai importanti producatori de automobile, care se remarca prin angajamentul deosebit la productia de autovehicule ecologice", a declarat Atsutoshi Nishida, presedinte si CEO al Toshiba Corporation..

de Gabriela Garjoaba

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#auto, #electric, #generatie, #volkswagen , #stiri Volkswagen