VW vrea sa produca automobile electrice in parteneriat cu chinezii

Marti, 26 Mai 2009, ora 14:16
1207 citiri
VW vrea sa produca automobile electrice in parteneriat cu chinezii

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, analizeaza posibilitatea intrarii intr-un parteneriat cu o companie chineza pentru a construi automobile cu propulsie hibrida si electrica, potrivit Wall Street Journal.

In cadrul parteneriatului, constructorul auto BYD, totodata unul dintre cei mai mari producatori de acumulatori pentru telefoane mobile din lume, va furniza grupului german baterii care au la baza tehnologia cu ioni de litiu pe care a dezvoltat-o pentru autovehicule cu propulsie electrica si mixta.

Compania chineza discuta si cu Ford si alti constructori de automobile europeni in vederea incheierii de parteneriate asemanatoare, au declarat surse apropiate negocierilor, citate de Mediafax.

Anul trecut, o firma apartinand omului de afaceri american Warren Buffett a investit 230 de milioane de dolari in BYD, atrasa de tehnologia dezvoltata de aceasta, care confera un consum de combustibil eficient.

Compania din China a lansat, deja, pe piata o masina electrica.

La randul sau, VW a trimis scrisori de intentie grupurilor japoneze Sanyo si Toshiba pentru furnizarea de baterii cu ioni de litiu.

Acumulatorii produsi in China sunt, in general, de doua ori mai ieftini decat cei din Japonia sau statele dezvoltate din Vest.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#volkswagen, # comnaie, # chineza toshiba, # litiu, # electrica , #stiri Volkswagen