SPSS depaseste castigurile prevazute pentru primul trimestru al 2005

Joi, 05 Mai 2005, ora 15:41
1120 citiri

SPSS Inc. lider mondial de software pentru analize predictive, a anuntat astazi rezultatele financiare pentru primul trimestrul al anului, incheiat la 31 martie 2005. Compania a depasit graficul stabilit de castiguri, raportand un castig pe actiune de 0,13 dolari, acest lucru reprezentand o crestere de 18 procente, raportata la 0,11 procente pentru aceeasi perioada a anului trecut.

In rezultatele pentru 2005 au fost incluse si schimbarile legate de imbunatatirile la nivel de management al costurilor, acestea totalizand aproximativ 1,7 milioane dolari. Incasarile se ridicau la 47,1 milioane de dolari la 31 martie 2005, mai mult cu 10 milioane dolari fata de 31 decembrie 2004.

A"Un bun flux al vanzarilor a fost evidentiat de-a lungul primului trimestru al anului 2005A", a declarat Jack Noonan, presedinte si CEO SPSS. A"Rata licentelor si a serviciilor de mentenanta a crescut de la 5 la 6 procente, comparativ cu o crestere puternica si in anul 2004. Credem ca succesul nostru pe piata se datoreaza si recunoastreii SPSS in randul analistilor din industrie, lucru care ne duce cu gandul la o crestere rapida in viitorA".

Presedintele SPSS declara in continuare: A"Performanta favorabila din primul trimestru, care intregeste un ultim trimestru al anului 2004 de asemenea puternic, nu inseamna ca este un trend in companie ci credem ca este doar o validare a strategiei nostre si o demonstrare inca o data a abilitatii noastre de a livra valoare pentru clientii si actionarii nostriA".

Dintre companiile cu care SPSS a semnat contracte de licenta software sau contracte de asistenta, amintim: Caterpillar, Inc, DaimlerChrysler AG, Departamentul de Aparare Nationala al Fortelor Canadiene, Ministerul de Aparare al Olandei, H.J. Heinz Company, Institutul de Stiinte Sociale al Universitatii din Tokio, Ministerul Resurselor Naturle din Ontario, Philips, Wal-Mart Stores, Yahoo! Inc si alte companii importante.

A"Planurile noastre dau rezultateA" a spus Raymond Panza, SPSS Executive Vice President si Chief Financial Officer.

A"Compania economiseste prin imbunatatirile la nivel de management al costurilor si productivitate ridicata. In timp ce ne preocupa eficientizarea operatiilor si imbunatatiri de suprafata, castigurile noastre vor continua sa creasca si sa depinda de venituri.A"

Despre SPSS Inc.

SPSS Inc. este cel mai mare producator de tehnologie si servicii de analiza predictiva. Tehnologia SPSS faciliteaza o mai usoara legatura intre date si actiunea eficienta prin elaborarea unor concluzii, rapoarte de incredere in legatura cu conditiile curente si evenimentele viitoare.

Peste 250.000 de clienti din domeniile comertului, academic si din sectorul public folosesc tehnologia SPSS in scopul cresterii veniturilor, reducerii costurilor, imbunatatirii performantei si al detectarii si prevenirii fraudelor. Fondata in 1968, SPSS are sediul in Chicago, Illinois.

Despre Grupul Romsym

Grupul Romsym este unic distribuitor autorizat al produselor SPSS in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonaldA's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...