Mickey Mouse si Donald nu mai fac bani!

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:18
1059 citiri
Mickey Mouse si Donald nu mai fac bani!

Walt Disney Co., cea de-a doua companie media din Statele Unite, a afisat o scadere de 32% a profitului in primul trimestru fiscal si va continua sa reduca numarul locurilor de munca, ca raspuns la adancirea recesiunii americane, relateaza Bloomberg.

Profitul net a scazut la 845 milioane dolari, echivalent cu 45 centi/actiune, comparativ cu 1,25 miliarde dolari, sau 63 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat grupul.

Excluzand un castig unic de 4 centi/actiune, din vanzarea a doua servicii de televiziune, profitul a fost de 41 centi/actiune, sub estimarea medie a analistilor, ce prevedeau un profit de 51 centi/actiune.

Vanzarile au scazut in trimestrul ce s-a incheiat pe 27 decembrie cu 8,2%, la 9,6 miliarde dolari, fata de 10,5 miliarde dolari cu un an in urma.

Disney va face "economii foarte semnificative" prin restructurari si prin disponibilizari, a declarat directorul executiv, Robert Iger, in cadrul unei conferinte de presa. Compania va alege filmele cu mai mare atentie, va cheltui mai putin pentru marketing si va cobori costurile de productie pentru DVD-uri, a mai spus acesta.

"Afacerile incetinesc mai rapid acum", a spus David Joyce, analist in cadrul Miller & Tabak Co. Compania se va stradui sa diminueze costurile suficient de repede pentru a limita scaderea veniturilor, a mai spus Joyce.

#disney, #locuri, #munca, #profit, #recesiune , #stiri Walt Disney