Pelesul, inclus in topul celor mai frumoase castele

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 17:33
4108 citiri
Pelesul, inclus in topul celor mai frumoase castele

Cea mai cunoscuta resedinta regala din Romania, Castelul Peles a fost inclusa in topurile internationale ale celor mai frumoase palate din lume, alaturi de Castelul Howard din Angla, de Alcazar din Spania sau de Castelul din Praga.

Castelul Peles, primul electrificat din Europa

Notorietatea Castelului Peles se datoreaza in primul rand faptului ca a fost prima resedinta regala complet electrificata din Europa.

In plus, complexul beneficia de uzina electrica proprie, de incalzire centrala si chiar de lift interior.

Arhitectul german Wilhelm Doderer a adoptat, la constructia si la decorarea resedintei regale, stilul neorenascentist.

Din cele 170 camere, doar 10 sunt accesibile publicului si pot fi vizitate achitand tariful standard, de 20 lei. Pentru alti 50 de lei in plus, puteti vedea etajele I si II.

Printre incaperile aflate in circuitul turistic se numara: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala de Concerte si Sala Armelor.

Sala Maura a fost conceputa de arhitectul Charles Lecompte du Nouy, iar cel mai impresionant element hispano-maur este  fantana din marmura de Carrara, o copie realizata dupa un original din Cairo.

Principala caracteristica a Salonului Florentin este plafonul sculptat in lemn de tei aurit, in timp ce sala Coloanelor impresioneaza prin clavecinul executat la Anvers, in 1621.

Sala de Arme cuprinde 4000 de piese europene si orientale din secolele XIV – XVII.

Castelul Hohenzolern, sau cum arata locuinta unui cavaler

Pe langa Peles, in topul celor mai frumoase castele din lume realizat de opentravel.com se afla Castelul Hohenzollern, din Germania.

Castelul Hohenzollern, cu un aspect decupat din povestile cavaleresti reprezinta resedinta regilor Prusiei si a Imparatilor germani.

De altfel, potrivit opentravel.com, castelul a fost construit astfel incat sa reflecte viziunea unui cavaler despre cum ar trebui sa arate locuinta sa.

Originea sa dateaza inca din timpul Evului Mediu. In 1423 a fost complet distrus, dar in 1461 si-a recapatat aspectul original, in urma reconstructiei.

Castelul este deschis tot timpul anului, biletul de intrare fiind de 9 euro.

Familia Howard, de 300 de ani proprietarii Castelului Howard

Resedinta familiei regale Hohenzollern este urmata, in clasamentul realizat de opentravel.com de Castelul Howard, din Marea Britanie.

Palatul Howard din Anglia este de fapt o resedinta particulara, aflata in proprietatea familiei Howard de mai mult de 300 ani.

Locuinta, aflata in North Yorkshire, este unul dintre cele mai spatioase complexe de locuit din Marea Britanie.

Constructia sa a inceput la sfarsitul secolului al XVII-lea si a durat 15 ani.

Printre principalele atractii turistice ale castelului se numara gradinile mari, spatioase si excelent amenajate, precum si suprafata impresionata de parcuri care inconjoara aceasta locatie.

Biletul de intrare in Castelul Howard costa aproximativ 14 euro.

Alcazar, sursa de inspiratie pentru Walt Disney

Castelul Alcazar, amplasat in Segovia, un oras important din punct de vedere istoric, a fost initial un fort arab.

Din secolul al XII-lea, si-a schimbat destinatia, devenind una dintre resedintele preferate ale familiei regale spaniole.

Un element distinctiv al castelului consta in forma unica a scarilor care inconjoara turnul principal.

Totodata, acest aspect a fost fructificat de locuitorii spanioli care au profitat de forma Alcazarului transformandu-l in fortareata.

Se pare ca designul unic a fost si o sursa de inspiratie pentru creatorul Walt Disney, care a utilizat in desenele sale forma unica a palatului.

Tariful de acces pentru vizitarea Alcazarului este de 3,5 euro.

Castelul Himeji, protejat de aleile in spirala

Castelul Himeji din Japonia impresioneaza cu usurinta turistii neobisnuiti cu arhitectura specific japoneze. Ceilalti apreciaza naturaletea cu care arhitectii au unit cele 83 de cladiri din lemn care formeaza de fapt complexul.

Privit de la departare, Himeji pare un tot unitar, cu pereti albi, care nu lasa sa se ghiceasca labirintul de alei ascuns in interior.

De fapt, aleile au un scop dublu: pe de o parte estetic, si pe de alta parte defensiv. Labirintul de poteci conduce la turnul principal, ghidandu-i pe turisti in prezent catre centrul castelului.

In trecut, inamicii erau obligati sa parcurga aleile amenajate in spirala si sa infrunte mai multe capcane periculoase, astfel incat cucerire castelului sa fie cat mai dificila posibil.

Accesul in castel este permis dupa achitarea taxei de 5,3 euro.

Castelul din Praga, un simbol al Cehiei

Castelul din Praga, unul dintre cel mai mari si mai vechi castele din lume, este un simbol al capitalei cehe.

Dimensiunile castelului sunt intr-adevar impresionante, avand in vedere ca lungimea sa este de 570 metri, iar latimea de 130 m.

Stilurile arhitecturale care au stat la baza constructiei variaza de la influentele gotice pana la stilul baroc.

Complexul Castelului Praga reuneste catedrala St. Vitus, Biserica Sf. Gheorghe, o manastire si alte cateva palate mai mici, gradini si turnuri de paza.

Biletul pentru un tur al Castelului porneste de la 10 euro si depaseste 14 euro pentru turul complet.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#atractii, #castel, #peles, #regala, #resedinta, #turisti, #turistice , #stiri Walt Disney