Investitiile pe timp de criza i-au adus lui Warren Buffett 10 miliarde de dolari

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 10:46
1641 citiri
Investitiile pe timp de criza i-au adus lui Warren Buffett 10 miliarde de dolari

Cunoscutul om de afaceri american Warren Buffett, care ocupa pozitia a patra in clasamentul revistei Forbes al celor mai bogati oameni ai lumii, a incasat venituri in valoare de 10 miliarde de dolari datorita investitiilor in mari companii facute de la inceputul crizei financiare mondiale, iar aceasta suma continua sa creasca, releva, in editia sa electronica, publicatia The Wall Street Journal, preluata marti de ITAR-TASS.

Holdingul de investitii Berkshire Hathaway, controlat de Buffett, a obtinut un profit net de 680 milioane de dolari dupa returnarea de catre Mars Food a unei datorii de 4,4 miliarde de dolari, contractat de o filiala a acesteia, Wrigley, in anul 2008. In total, Buffett a investit in Wrigley aproximativ 6,5 miliarde de dolari.

Alte investitii majore facute de Buffett in anii de criza sunt cele in bancile Bank of America si Goldman Sachs, cate 5 miliarde de dolari, in companiile General Electric si Dow Chemical Company, cate 3 miliarde de dolari, precum si in grupul Swiss Re - 2,7 miliarde de dolari.

Astfel, totalul profitului realizat de Buffet datorita investitiilor a constituit 9,95 miliarde de dolari, iar aceasta suma continua sa creasca, potrivit publicatiei americane. Aceasta strategie, remarca ziarul, este in deplina concordanta cu lozinca dupa care se ghideaza cunoscutul om de afaceri : "Fii temator cand altii sunt lacomi, fii lacom cand ceilalti se tem!"

#venituri Warren Buffett, #investitii Warren Buffet, #criza economica Warren Buffet, #investitii criza financiara , #Afaceri