Cat a pierdut Warren Buffett investind in IBM

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:33
2365 citiri
Cat a pierdut Warren Buffett investind in IBM
Sursa foto: The Independent

Warren Buffett, numit "Legenda din Omaha" pentru succesul investitiilor facute, a pierdut un miliard de dolari dupa ce IBM a anuntat ca profitul din al treilea trimestru s-a redus cu 17% iar actiunile sale au scazut in piata.

Anuntul a coborat pretul actiunilor, la deschiderea sedintei de ieri a bursei de la New York, cu 8%, la

166,69 dolari. De asemenea, IBM a mai comunicat ca nu se asteapta sa atinga profitul tinta din 2015, scrie The Independent.

Pe langa acestea, gigantul IT a precizat ca va ceda si divizia sa de cipuri, care genera pierderi, companiei Globalfoundries, careia ii va plati 1,5 miliarde de dolari.

Rezultatele IBM, in scadere

IBM a raportat o scadere cu 4% a veniturilor sale, la 22,4 miliarde de dolari, iar profitul a coborat la 3,46 de miliarde de dolari.

"Am remarcat o reducere a cheltuielilor clientilor in luna septembrie, iar rezultatele noastre au fost influentate de aceasta schimbare de ritm din industrie", a spus directorul executiv al IBM, Ginni Rometty.

IBM vrea sa se concentreze pe produsele high-end cum ar fi cele mobile, cloud si big data. "IBM trebuie sa identifice o modalitate de crestere, organica si prin preluari, altfel ar putea fi si alte zile negre pentru companie", a spus Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

"Desi nu am obtinut rezultatele asteptate, am avut performante in ariile strategica - cloud, data si analiza, securitate si mobile, spre care ne orientam. Vom accelera procesul de transformare", a mai spus Rometty. "Continuam strategia prin care IBM se va concentra pe zonele cu valoare mai mare si luam masuri importante pentru iesirea din afacerile nestrategice".

Buffett a platit circa 10,9 miliarde de dolari pe actiunile IBM in 2011, respectiv 170 de dolari pe fiecare actiune. Pachetul sau de actiuni emise de IBM, care numara 70,2 milioane de titluri, valora 11,7 miliarde de dolari in sedinta anterioara a bursei.

Saptamana trecuta, el a vandut in pierdere actiunile detinute la Tesco, dupa ce compania a publicat o serie modificari negative ale estimarilor profitului si a fost afectata de scandalul profiturilor de 250 de milioane de lire streline "pierdute". Imediat dupa ce procesul de vanzare a fost incheiat, el a descris investitia ce i-a cauzat o pierdere de 465 de miliaone de dolari ca fiind "o mare greseala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#warren buffett, #buffett pierderi, #buffett ibm , #Avere