Din lipsa banilor, MGM isi cauta un cumparator

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 17:37
1304 citiri
Din lipsa banilor, MGM isi cauta un cumparator

Unul dintre cele mai mari si cunoscute studiouri de film Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a anuntat ca este in cautarea unui cumparator, din cauza problemelor financiare pe care le are.

De asemenea, oficialii companiei au declarat ca au primit o amanare pentru plata unei datorii de aproximativ patru miliarde de dolari, pana pe data de 31 ianuarie, relateaza Associated Press.

Decizia de a pune in vanzare MGM vine in urma unei convorbiri intre vice presedintele studioului, Stephen Cooper, si cei 140 de creditori, dupa ce, anul trecut, oficialii companiei refuzasera aceasta idee.

Creditorii au fost de acord sa caute un partener sau investitor extern sau sa vanda o parte sau intreaga companie.

Cel mai important activ este arhiva de 4.000 de filme si seriale de televiziune, printre care se numara James Bond, Pantera Roz sau Rocky.

De asemenea, MGM detine subsidiara United Artists, care a produs filme precum Valkyrie, cu Tom Cruise.

In schimb, MGM are mari probleme dupa ce piata DVD-urilor s-a restrans semnificativ, iar ultimul film, un remake dupa muzicalul din anii 1980 "Fame" a fost distrus de critici si nu avut incasari decat de 42 de milioane de dolari, din luna septembrie, cand a fost lansat.

Potrivit unor surse, printre potentialii cumparatori se numara Time Warner, care detine si Warner Bros., dar si News Corp, ce are in portofoliu 20th Century Fox.

Nu in ultimul rand, vice presedintele Lions Gate Entertainment a declarat ca ar fi interesat de o posibila achizitie a MGM. 

#bani, # mgm, # cumparator , #stiri Warner Bros