Filmul Avatar a adus incasari de 27 milioane dolari in prima zi de difuzare in SUA

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 18:45
2216 citiri
Filmul Avatar a adus incasari de 27 milioane dolari in prima zi de difuzare in SUA

"Avatar", noul film in 3D semnat de James Cameron, a inregistrat vineri incasari de 27 milioane dolari, in prima zi integrala de difuzare in cinematografele din Statele Unite, potrivit clasamentului realizat de Hollywood.com, relateaza Bloomberg.

"Este un inceput grozav", a declarat Paul Dergarabedian, critic de film in cadrul Hollywood.com. Filmul ar putea genera vanzari de 80 milioane dolari in Statele Unite in aceasta saptamana pentru Twentieth Century Fox, estimeaza Dergarabedian.

Vanzarile ar putea fi afectate, totusi, de prima furtuna de zapada ce a lovit Coasta de Est in acest sezon.

Recordul pentru cele mai mari incasari inregistrate de un film lansat la sfarsit de saptamana in luna decembrie a fost stabilit in 2007 de "I Am Legend", ce l-a avut in rolul principal pe Will Smith.

"I Am Legend" a adus grupului Warner Bros incasari de 77,2 milioane dolari in primul weekend de la lansare, potrivit Box Office Mojo.

"Avatar" este difuzat in 2.032 de cinematografe cu 3.124 de ecrane 3D si in 1.425 de cinematografe obisnuite, potrivit Fox.

Luna trecuta, filmul New Moon s-a clasat pe pozitia a treia in clasamentul celor mai mari incasari de sfarsit de saptamana din istorie, cu incasari din bilete vandute de 142,8 milioane dolari.

Cu un buget de productie de 230 milioane dolari, "Avatar" este unul dintre cele mai scumpe filme din istorie, potrivit Internet Movie Database (IMDb).

Filmul "Piratii din Caraibe: La capatul lumii", lansat de Walt Disney in 2007, a costat 300 milioane dolari, iar "Spider-Man 3", al Sony, a avut un buget de 258 milioane dolari.

Regizorul James Cameron a castigat in 1997 premiul Oscar, cu pelicula "Titanic", ce este filmul cu cele mai mari incasari la nivel mondial, de 1,8 miliarde dolari, potrivit Box Office Mojo. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avatar, #film, #incasari, #record , #stiri Warner Bros