Un nou film marca Scorsese pe primul loc in boxoffice-ul american

Luni, 09 Octombrie 2006, ora 15:03
1037 citiri

O noua poveste cu gangsteri semnata de Martin Scorsese, "The Departed", a debutat pe primul loc in boxoffice-ul nord-american cu incasari de 27 milioane de ani, intrecand filmul horror "The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning", plasat pe locul doi tot la debut cu incasari de 19,15 milioane de dolari, informeaza Associated Press.Este cel mai bun debut in boxoffice al regizorului Martin Scorsese, fiind depasite incasarile realizate in 1991 de thriller-ul "Cape Fear" (10,3 milioane de dolari incasari in primul weekend de la lansare).

Filmele regizate de Scorsese au de obicei o lansare mai mica, apoi sunt preluate de mai multe cinematografe. De aceasta data, studiourile distribuitoare, Warner Bros, au schimbat aceasta practica lansand "The Departed" simultan in 3.017 cinematografe din America de Nord.

"Cred ca un rol esential in dobandirea acestui succes l-au avut actorii care au raspuns exigentelor lui Scorsese", a comentat seful departamentului de distributie al Warner Bros, Dan Fellman facand trimitere la performantele actoricesti din aceasta pelicula ale starurilor Leonardo DiCaprio, Matt Damon si Jack Nicholson.

Subiectul filmului se axeaza in jurul incercarii unor grupari mafiote din Boston de a se infiltra in politia din acest oras.

Desi plasat pe locul doi cu incasari de 19,15 milioane de dolari, filmul distribuit de New Line Cinema, "Texas Chainsaw Massacre: The Beginning" se anunta un succes pentru producatori, bugetul peliculei fiind de doar 16 milioane de dolari. Este vorba despre o continuare a horror-ului "Texas Chainsaw Massacre" care se orienteaza asupra radacinilor criminalului in serie Leatherface si ale familiei sale.

Filmul plasat pe primul loc in boxoffice-ul trecut, animatia distribuita de Sony "Open Season", s-a plasat pe locul trei cu incasari de 16 milioane de dolari, ajungand la suma de 44,1 milioane de dolari dupa 10 zile de la lansare.

O noua comedie a casei de productie Lionsgate, "Employee of the Month" in care joaca Jessica Simpson, Dane Cook si Dax Shepard, a debutat pe locul patru cu incasari de 11,8 milioane de dolari.

Rompres

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...