Greva din Italia a afectat mai multe curse low cost

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 15:03
2273 citiri
Greva din Italia a afectat mai multe curse low cost

Greva angajatilor din transportul aerian din Italia a afectat mai multe curse low cost din Bucuresti si din tara, fiind anulate sase curse operate de Wizz Air, iar alte trei curse Blue Air au fost amanate, potrivit datelor furnizate de companiile aeriene. 

"Greva din Italia a afectat cateva curse pe Baneasa. Este vorba de anularea unor curse spre Pisa, Venetia si Bergamo, dar si curse amanate", a declarat marti, pentru NewsIn, directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Operatorul aerian Blue Air a anuntat ca, din cauza grevei generale din Italia, sunt intarziate doua curse din Bucuresti spre Roma si Larnaca. Astfel, cursa Bucuresti - Roma va avea o intarziere de aproximativ opt ore, iar Bucuresti - Larnaca, de aproximativ doua ore.

Totodata, o cursa spre Roma de pe aeroportul din Bacau, operata de Blue Air, va decola cu o intarziere de peste trei ore.

La randul sau, operatorul Wizz Air a fost nevoit sa anuleze cursele pe rutele Bucuresti - Milano, Targu Mures - Milano, Cluj Napoca - Milano, Bucuresti - Pisa, Bucuresti - Venetia si Timisoara - Roma Fiumicino.

"In aceasta situatie, conform regulamentului, pasagerii pot solicita returnarea contravalorii biletului sau pot rezerva gratuit un loc pe un alt zbor al companiei. Aceste optiuni au fost puse la dispozitia pasagerilor pe wizzair.com in cursul noptii trecute. Wizz Air ofera de asemenea cazare pasagerilor care solicita.

Sfatuim pasagerii sa acceseze constant site-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii.

Din pacate astfel de actiuni, care nu depind direct de companie, cum este aceasta greva, afecteaza intreaga industrie", potrivit reprezentantilor Wizz Air.

Ministerul de Externe a informat luni ca va avea loc o greva generala a confederatiei sindicale CGIL impotriva masurilor de austeritate, care va afecta transportul aerian, urban, naval si feroviar.

Astfel, angajatii din transportul aerian din Italia nu vor lucra in intervalul orar 10 - 18; angajatii din transportul naval si feroviar nu vor lucra intre orele 9 - 17 (sunt prevazute intarzieri de 8 ore fata de programul normal).

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute pe parcursul deplasarii in Italia, MAE ii sfatuieste pe cetatenii romani sa se intereseze din timp asupra situatiei din plan local, evitand zonele unde au loc miscari de protest.

#greva italia, #greva, #cursa low cost , #stiri Wizz Air