Piata aeriana low-cost se va dubla in 2007

Sambata, 27 Ianuarie 2007, ora 04:38
905 citiri

Piata aeriana low-cost va atinge o cifra de afaceri de 130 milioane euro in 2007, dublu fata de anul trecut, a declarat vineri, pentru Rompres, Raluca Pauna, marketing assistant al companiei Blue Air.

"Cifra de afaceri a pietei va atinge 130 milioane de euro, inregistrand o crestere peste media tarilor vecine", a spus reprezentantul Blue Air.

Cresterea pietei va fi influentata de extinderea operatiunilor unor operatori low-cost, care au intrat in 2006 pe piata. Comparativ cu 2005, piata aerianta low-cost a inregistrat o crestere de circa 200 la suta.

Compania maghiara Wizz Air isi doreste o cota de piata de 15 la suta in acest an, lansand curse din Bucuresti spre Budapesta, Barcelona, Dortmund, Londra si Roma.

Alaturi de compania slovaca SkyEurope, alte companii de acest gen precum Ryanair, EasyJet sau GermanWings (divizia low-cost a companiei Lufthansa) si-au anuntat intentia de a organiza curse spre Romania.

La ora actuala, piata este impartita de Blue Air, Wizz Air, SkyEurope si MyAir.

Blue Air va inregistra, in 2006, o cifra de afaceri de 80,5 milioane de euro, si o cota de piata de circa 65 la suta, in scadere cu cinci la suta comparativ cu anul precedent.

"Estimam insa o crestere a profitului de 35 la suta in 2007 fata de 2006, anul acesta urmand sa transportam peste 800.000 de pasageri. Intentionam, totodata, sa introducem destinatii noi precum: Stuttgart, Lisabona, Londra, Zurich, Grecia si Cipru", a spus Raluca Pauna.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...