Restrictiile de noapte pe aeroportul Baneasa se vor aplica incepand cu 29 octombrie

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 13:47
1581 citiri
Restrictiile de noapte pe aeroportul Baneasa se vor aplica incepand cu 29 octombrie

Cursele aeriene intre orele 22.00 si 06.00, pentru aeronavele de peste 50 tone, de pe aeroportul Baneasa vor fi interzise incepand cu 29 octombrie, cu exceptia curselor care au intarzieri de maxim 30 minute, companiile aeriene efectuand deja modificari in orarul de iarna, conform NewsIn.

"Restrictiile de noapte se aplica inca din 1999, singura modificare este ca se clarifica modul in care se aplica acestea. In acelasi timp exista posibilitatea de a se opera si in perioada de restrictie pentru zborurile intarziate.

Astfel, erau prevederi diferite care se suprapuneau si s-a dorit o clarificare. Mai exact s-a stabilit ca, incepand cu 29 octombrie, intre orele 22.00 si 06.00 aeronavele peste 50 tone sa nu mai poata opera pe aeroportul Baneasa. (...) Nu vor fi afectate cursele, fiind vorba de intervale foarte scurte", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache.

Acesta a explicat ca exceptie vor face cursele care au intarziere la aterizare sau plecare de cel mult 30 minute, respectiv 22.30.

"Peste acest interval, daca aeronavele sunt in aer, se deplaseaza catre aeroportul de rezerva, stabilit de operatori. In cazul celui de la Baneasa este aeroportul Otopeni, dar mai sunt rezerve la Constanta sau la Timisoara. Acum nu se mai aplica exceptii. (...) Pana acum, dupa ora 22.00 putea opera daca exista aprobarea din partea aeroportului, iar in intervalul 24.00-07.00 nu se operau curse", a mentionat Iordache.

Oficialul CNAB a explicat ca masura a fost anuntata companiilor aeriene care opereaza pe aeroportul Baneasa.

Compania aeriana Blue Air a operat deja modificari in orarul de zbor.

"Restrictiile de noapte ne-au determinat sa modificam orarul de zbor, incepand cu orarul de iarna. Pana acum nu am anulat curse. Tinand cont ca deja am fost informati, pasagerilor li se trimit mail-uri sau sms-uri, pentru a fi informati de modificarile survenite pe aeroportul Baneasa. Putem spune ca ne afecteaza pentru ca trebuie sa schimbam orarul de zbor, trebuie sa informam pasagerii, resurse care se consuma si care inseamna bani", a declarat pentru NewsIn directorul de marketing Blue Air, Florentina Ivan.

Ivan a precizat ca deja, pe unele bilete, apar modificarile amintite.

"Cei care isi vor cumpara bilete pentru perioada de dupa inceperea orarului de iarna vor avea pe bilete orarul nou", a completat Ivan.

La randul sau, operatorul low-cost Wizzair a anuntat miercuri ca este nevoit sa anuleze 10% din zboruri si sa reorganizeze 75% din orarul de iarna din si spre aeroportul Baneasa, din cauza deciziei aeroportului, de schimbare a restrictiilor de zbor, estimand ca aeroportul va pierde in sezonul de iarna 40.000 de pasageri Wizz Air.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#baneasa, #aeroport baneasa, #baneasa restrictie, #aeroport , #stiri Wizz Air