Wizz Air a transportat peste doua milioane de pasageri in ultimul an

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 16:11
2110 citiri
Wizz Air a transportat peste doua milioane de pasageri in ultimul an

Compania Wizz Air a transportat, in perioada 1 decembrie 2009-30 noiembrie 2010, din si spre Romania peste doua milioane de pasageri, numarul fiind cu aproape 34 la suta mai mare fata de intervalul similar precedent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, ca, in cei patru ani de cand opereaza in Romania, Wizz Air a inregistrat o "crestere spectaculoasa", ajungand sa transporte 2.150.000 de pasageri din si spre Romania in ultimele 12 luni, in crestere cu 33,9 la suta fata de perioada similara precedenta, cand a transportat 1,6 milioane de pasageri.

"Foarte putine companii aeriene au reusit sa aiba o dezvoltare constanta. Wizz Air a reusit sa se dezvolte in timp ce alte companii au stagnat sau chiar au scazut. Experienta noastra in Romania a inceput in 2006 si de atunci am avut cinci milioane de rezervari. Si in ultimii patru ani am avut una dintre cele mai impresionante cresteri. Acum avem trei baze: Bucuresti, Timisoara si Cluj. Numarul pasagerilor in ultimele 12 luni a trecut de doua milioane", a spus Abran.

El a afirmat ca aceste cifre plaseaza Wizz Air pe primul loc in topul companiilor aeriene low-cost din Romania, cu o cota de piata de 59 la suta, principalul competitor, Blue Air, avand o cota de piata de 27 la suta. "In Romania concuram cu Blue Air, dar avem o cota de piata de 59 la suta", a spus Gyorgy Abran.

Directorul comercial al Wizz Air a afirmat ca numarul de pasageri transportati din si spre baza din Timisoara a crescut cu 37,2 procente, in ultimele 12 luni, ajungand, la finele lunii noiembrie, la 365.000, fata de 266.000 de pasageri transportati in perioada 1 decembrie 2008-30 noiembrie 2009.

Abran a mentionat ca, de asemenea, numarul de pasageri transportati din si spre Romania a crescut in 2010, ajungand la finele lunii noiembrie la doua milioane.

Gyorgy Abran a afirmat ca in total, in ultimele 12 luni, Wizz Air a transportat 9,5 milioane de pasageri din cele 12 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia.

El a anuntat ca Wizz Air va lansa in martie zboruri de la Targu Mures la Londra (Luton) si din Bucuresti spre Bari si Alicante, iar in iunie va incepe operarea unor curse pe ruta Cluj-Napoca - Larnaca.

Astfel, in 27 martie compania va incepe sa opereze zboruri spre Bari, iar in 29 martie va lansa curse catre Alicante, ambele cu o frecventa de doua curse saptamanale.

Tot din 29 martie, operatorul va avea trei zboruri pe saptamana din Targu Mures spre Londra, iar in 4 iunie va lansa curse pe ruta Cluj-Napoca - Larnaca, doua pe saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Wizz Air, #transport, #pasageri, #cota piata , #stiri Wizz Air