Actionarii Zentiva primesc dividende de anul trecut de la Depozitarul Central

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 15:57
2342 citiri
Actionarii Zentiva primesc dividende de anul trecut de la Depozitarul Central

Depozitarul Central informeaza investitorii ca, in perioada 20 mai - 31 decembrie 2011, va distribui dividende aferente anului trecut pentru actionarii Zentiva SA, valoarea dividendului brut pe actiune fiind de 0,2998 lei, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

"Plata dividendelor catre actionarii emitentului se va efectua prin transfer bancar, incepand cu 20 mai 2011 si in numerar la ghiseele si oficiile postale din tara pentru actionarii persoane fizice incepand cu 6 iunie 2011.

Actionarii arondati ghiseelor postale informatizate din mediul urban vor putea ridica suma aferenta dividendelor ce li se cuvin de la oricare dintre ghiseele si oficiile postale informatizate din tara.

Actionarii care beneficiaza de dividende sunt cei inregistrati in registrul actionarilor emitentului, la 16 mai 2011", se arata in comunicat.

Depozitarul Central anunta ca pune la dispozitia investitorilor o noua modalitate de plata, si anume plata in contul intermediarului, societate de servicii de investitii financiare sau institutie de credit, in baza mandatului acordat de actionar catre intermediarul la care are cont deschis.

"Aceasta imbunatatire adusa servciului national de distribuire a dividendelor are ca scop o mai buna eficientizare a procesului in cauza, investitorii intrand in posesia sumelor de bani aferente dividendelor intr-un timp mult mai scurt", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depozitar central, #dividende, #dividen, #dividend depozitar central, #actionari zentiva , #stiri Zentiva