Zentiva Romania a raportat vanzari de 167 mil. lei in primele noua luni, in crestere cu 2,3%

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 15:18
1717 citiri
Zentiva Romania a raportat vanzari de 167 mil. lei in primele noua luni, in crestere cu 2,3%

Zentiva Romania a raportat dupa primele noua luni ale anului vanzari consolidate si auditate de 167 milioane lei, in crestere cu 2,3% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat directorul general al companiei, Dragos Damian. In trimestrul al treilea, vanzarile Zentiva Romania au crescut cu 111,2% fata de perioada similara din 2007 ajungand la 50 milioane lei.


"Motorul vanzarilor din Romania l-au constituit medicamentele Simvacard si Extraveral pentru produsele care se elibereaza cu prescriptie medicala si Algocalmin si Antinevralgic P pentru produsele OTC (care se elibereaza fara prescripti emedicala)", a declarat Dragos Damian.


In primele noua luni compania a obtinut 12 autorizatii noi de punere pe piata.


La nivel de grup, vanzarile Zentiva din primele noua luni ale anului s-au majorat cu 17,7% in coroane cehesti (CZK), ajungand pana la 13.096,9 milioane CZK pe fondul evolutiilor favorabile din Turcia, Rusia, Ucraina si Romania. De asemenea, profitul brut a fost de 7,7 miliarde CZK in crestere cu 14,6%.  


Zentiva este a patra companie producatoare de medicamente generice din Europa, a carei valoare de piata se ridica la aproximativ 2,4 miliarde dolari.


Compania este prezenta si in Romania, unde a preluat Sicomed SA. Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia , Slovacia, Romania si Turcia. Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.


Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF N.V. si Generali PPF Holding B.V. (24,3%), Belviport Trading Ltd (10,1%) si Fervent Holdings Limited (7,6%).


Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 27,2% din actiunile companiei.