Grupul de Comunicare Strategica: Daca aveti simptome, sunati la medicul de familie si puteti face analiza acasa! Cate teste mai are acum Ministerul Sanatatii

Luni, 16 Martie 2020, ora 14:40
824 citiri
Grupul de Comunicare Strategica: Daca aveti simptome, sunati la medicul de familie si puteti face analiza acasa! Cate teste mai are acum Ministerul Sanatatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) anunta ca mai sunt doar putin peste 1.500 de teste pentru diagnosticarea cu Covid-19 in cele 7 centre de boli infectioase din tara, insa alte cateva mii urmeaza sa fie distribuite.

In plus, li se recomanda celor care suspecteaza infectarea cu coronavirus sa sune la medicul de familie si sa astepte sa fie testati acasa.

"(...) in prezent exista un numar de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculara in cele 7 centre de boli infectioase care au capacitate de diagnostic si testare din Bucuresti (2 unitati sanitare), Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova", informeaza GCS intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sursa citata transmite ca centrelor de testare din Capitala li se adauga si Laboratorul de referinta acreditat OMS al Institutului National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino", care contribuie, alaturi de unitatile sanitare, la cresterea capacitatii de diagnosticare cu dotarile existente.

De asemenea, la acestea se adauga 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculara si alte 40.000 de teste rapide achizitionate de catre Compania Unifarm SA si care sunt distribuite saptamana aceasta catre unitatile sanitare, pe baza de comanda.

GCS mai precizeaza ca Unifarm SA achizitioneaza si aprovizioneaza permanent spitalele care solicita cu echipamente de protectie pentru personalul medical, masti, produse biocide pentru suprafete si maini, teste de diagnostic, medicamente.

In plus, le recomanda cetatenilor sa contacteze mai intai telefonic medicul de familie, in cazul in care suspecteaza infectarea cu noul coronavirus, astfel incat sa fie evitate aglomerarile la camerele de garda si unitatile de primiri urgente din spitale.

"Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea directiilor de sanatate publica", conchide documentul.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

A.D. ...citeste mai departe despre "Grupul de Comunicare Strategica: Daca aveti simptome, sunati la medicul de familie si puteti face analiza acasa! Cate teste mai are acum Ministerul Sanatatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teste diagnosticare coronavirus , #Stiri Administratie