Ministerul Sanatatii: Mastile fabricate din panza, bumbac sau tifon nu protejeaza impotriva infectiei cu coronavirus

Vineri, 20 Martie 2020, ora 17:20
1367 citiri
Ministerul Sanatatii: Mastile fabricate din panza, bumbac sau tifon nu protejeaza impotriva infectiei cu coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii precizeaza ca mastile fabricate manual sau din panza/bumbac/tifon nu protejeaza impotriva infectiei cu coronavirus.

"Organizatia Mondiala a Sanatatii si alte institutii internationale de sanatate publica mentioneaza foarte clar ca mastile fabricate manual sau din panza/bumbac/tifon nu protejeaza impotriva infectiei cu coronavirus. Pentru a proteja eficient impotriva unor infectii, mastile faciale trebuie sa respecte cateva reguli speciale.

Ele trebuie sa fie o bariera eficienta impotriva microbilor prin existenta unor filtre speciale si, in acelasi timp, sa permita respiratia corecta. Materialul din care sunt fabricate mastile care nu respecta aceste reguli speciale de fabricatie prezinta o retea de fibre prea larga, care permite trecerea microorganismelor si astfel nu ne protejeaza eficient impotriva infectiilor", precizeaza Ministerul Sanatatii.

De asemenea, MS subliniaza ca daca o persoana este suspecta sau are infectie cu coronavirus: purtatul unei masti faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur.

Daca persoana nu este infectata, "nu exista in prezent dovezi stiintifice ca sunteti mai protejat in fata coronavirusului daca purtati masca decat daca nu purtati", anunta ministerul.

Ministerul Sanatatii aminteste ca, in orice situatie, mastile faciale protejeaza doar daca sunt insotite de spalarea frecventa a mainilor cu sapun sau dezinfectanti pe baza de alcool (concentratie 70%).

In ultima perioada, pe fondul absentei de pe piata a materialelor de protectie, mai multe fabrici de textile au anuntat ca produc masti din materiale textile, ca substitut pentru acestea.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritatiramase ...citeste mai departe despre "Ministerul Sanatatii: Mastile fabricate din panza, bumbac sau tifon nu protejeaza impotriva infectiei cu coronavirus" pe Ziare.com

#masti protectie coronavirus, #masti sanitare coronavirus , #Stiri Administratie