SUA: Boeing trebuie sa reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 08:57
1296 citiri
SUA: Boeing trebuie sa reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG
Foto: Facebook/The Boeing Company

Comisia pentru Siguranta Transporturilor Nationale din Statele Unite a cerut, marti, Boeing sa reproiecteze structura carcasei elicei pentru toate avioanele 737 NG si sa inlocuiasca sistemul respectiv pentru toate avioanele existente.

Potrivit comisiei, Administratia Federala pentru Aviatie a SUA ar trebui sa ceara Boeing sa stabileasca punctul ori punctele de impact ale paletei elicei in carcasa si reproiectarea structurii pentru a minimiza o defectiune catastrofala, noteaza Reuters.

Avertismentul vine dupa un incident produs in aprilie 2019, in care o femeie a fost ucisa intr-un avion al operatorului Southwest Airlines, din cauza defectarii unui motor in urma ruperii unei palete a elicei.

De asemenea, comisia a investigat in 2016 defectarea motorului unui alt avion Southwest 737-700, intr-un accident fatal. Incidentele au avut loc in urma desprinderii unei palete a elicei.

Boeing a anuntat, marti, ca va lucra pentru a implementa imbunatatirile recomandate de comisie, inclusiv cele de crestere a capacitatii carcasei de a rezista la un incident provocat de paleta unei elice.

Citeste si Noi probleme pentru Boeing. Au fost descoperite fisuri la un alt model ...citeste mai departe despre "SUA: Boeing trebuie sa reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boeing elice 737 NG , #Stiri Administratie