Romsilva si-a dat jos directorul general. Iata pe cine a numit in loc

Marti, 04 Februarie 2020, ora 16:28
1056 citiri
Romsilva si-a dat jos directorul general. Iata pe cine a numit in loc
Foto: Arhiva Romsilva

Directorul general Gheorghe Mihailescu a fost schimbat din functie, printr-o decizie a Consiliului de Administratie a Romsilva. In locul acestuia a fost numit Codrut Ion Bilea.

Gheorghe Mihailescu fusese numit initial director interimar al Romsilva, in octombrie 2018. Ulterior, in august 2019, a fost numit director general, cu mandat pana in luna decembrie 2021. La acel moment, Romsilva anunta ca Mihailescu a fost selectat cu respectarea normelor OUG 109/2011, a guvernantei corporative. Cu alte cuvinte, numirea nu s-ar fi facut pe criterii politice, ci pe unele de competenta.

Pe durata mandatului lui Mihailescu, presa de investigatie a scos la iveala mai multe probleme din silvicultura romaneasca. Spre exemplu, o ancheta realizata de jurnalistii Recorder a aratat ca sistemul e corupt. Si, dupa cum se vedea clar in imagini, Gheorghe Mihailescu - in loc sa admita ca sunt probleme si sa le rezolve - prefera sa incerce sa le minimizeze si sa participe la diverse ceremonii.

La acel moment, Guvernul n-a luat nicio masura concreta nici pentru a opri coruptia din sistem si nici pentru a afla de ce chiar sefii paznicilor padurii ignorau problemele.

Marti, pe 4 februarie, Consiliul de Administratie al Romsilva a anuntat, insa, ca i-a revocat mandatul de director general lui Gheorghe Mihailescu. Pana la acest moment, Romsilva nu a oferit inca detalii oficiale cu privire la motivele revocarii directorului general.

Potrivit informatiilor Ziare.com, Gheorghe Mihailescu era in concediu medical inca de saptamana trecuta si nu s-a aflat in sediul central al Romsilva la momentul la care Consiliul de Administratia a luat decizia de a-l revoca.

Tot potrivit surselor noastre, Consiliul de Aadministatie evalueaza, la fiecare trei luni, activitatea directroului general, in functie de mai multe criterii. Si exista posibilitate ca unele rezultate manageriale obtinute de Gheorghe Mihailescu sa fi fost considerate nesatisfacatoare.

Inainte sa ajunga in conducerea centrala a Romsilva, Gheorghe Mihailescu fusese directorul Directiei Silvice Valcea si seful PSD Valcea.

Cine este noul director al Romsilva

In schimb, prin intermediul unui comunicat de presa, institutia a transmis ca l-a numit, ca director general interimar, in locul lui Mihailescu, pentru urmatoarele 4 luni, pe Codrut Ion Bilea, inginer silvic.

"Codrut Ion Bilea a absolvit cursurile Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere a Universitatii 'Transilvania' din Brasov in 1988 si a inc ...citeste mai departe despre "Romsilva si-a dat jos directorul general. Iata pe cine a numit in loc" pe Ziare.com

#Romsilva demis Gheorghe Mihailescu , #Stiri Administratie