Fara caldura si apa calda in Bucuresti. Firea acuza un sabotaj, ELCEN prezinta faptele: Riscul unui colaps total e tot mai aproape

Sambata, 08 Februarie 2020, ora 17:10
1106 citiri
Fara caldura si apa calda in Bucuresti. Firea acuza un sabotaj, ELCEN prezinta faptele: Riscul unui colaps total e tot mai aproape
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat sambata ca va depune o plangere penala fata de ELCEN pe care o acuza de sabotaj, dupa ce mare parte din sectoarele 2 si 3, in care traiesc in jur de un milion de bucuresteni, au ramas fara apa calda si caldura.

Intr-o postare pe care o incepe etichetele #Sabotaj #ReaCredinta

#Guvern Dusmanos Cu Oamenii, Gabriela Firea sustine ca ELCEN, institutie care se afla in subordinea Guvernului, ar fi livrat intentionat agent termic mai fierbinte cu 20 de grade, pentru a provoca o avarie grava.

"S-a 'gresit' cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel incat s-a produs o avarie foarte grava. Vom depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezinta infrastructura critica si trebuie asigurata continuitatea, conform legii.

Nu credem in varianta unei erori tehnice. Diferenta de temperatura este mult prea mare iar tehnicienii care au facut manevrele stiau ca vor provoca o mare avarie.

Acest sabotaj vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane. Asta inseamna facturi enorme pentru cetateni. Pe acest subiect voi reveni cu detalii zilele urmatoare", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul spune ca este vorba despre o avarie la reteaua primara de termoficare din Capitala din cauza unor manevre efectuate de CET SUD - ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei.

Conform postarii sale, Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) a anuntat ca, in urma unor manevre efectuate de CET SUD, apartinand ELCEN - "entitate aflata in subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat in modificarea debitului ce a determinat crestea brusca a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade - au fost inregistrate fluctuatii de presiune in sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza Sectoarele 2 si 3 din Municipiul Bucuresti".

Din aceasta cauza CMTEB se afla imposibilitatea de a furniza apa calda si caldura catre clientii arondati punctelor termice din aceste zone.

Compania anunta ca toate echipele sunt pe teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate si ca fac tot posibilul pentru remedierea avariei intr-un timp cat mai scurt.

Ancheta Ziare.com De ce raman bucurestenii in frig: Trei decenii de incompetenta pun ...citeste mai departe despre "Fara caldura si apa calda in Bucuresti. Firea acuza un sabotaj, ELCEN prezinta faptele: Riscul unui colaps total e tot mai aproape" pe Ziare.com

#Firea plangere penala ELCEN, #Firea apa calda Bucuresti, #Firea caldura Bucuresti , #Stiri Administratie