Rolls-Royce a vandut anul trecut un numar record de masini de lux

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 11:06
2409 citiri
Rolls-Royce a vandut anul trecut un numar record de masini de lux
Foto: Pixabay

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars a anuntat marti ca vanzarile sale au crescut anul trecut cu 25%, in pofida inrautatirii conditiilor economice globale, gratie unei cereri solide pentru primul sau SUV, Cullinan, transmite Reuters.

Compania cu o istorie de 116 ani a informat ca anul trecut a vandut un numar record de 5.152 de automobile, in crestere cu 25% fata de precedentul record din 2018, cand a livrat 4.107 unitati. Noul record de vanzari se datoreaza in mare parte modelului Cullinan, care a fost responsabil pentru aproximativ 40% din vanzarile companiei.

"Cererea mondiala inregistrata anul trecut pentru SUV-ul nostru Cullinan a stat in spatele acestui succes si ar urma sa se stabilizeze in 2020", a declarat directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes.

America de Nord a continuat sa fie cea mai importanta regiune pentru Rolls-Royce, contribuind cu o treime din vanzarile totale ale firmei, urmata de China si Europa. Printre tarile unde Rolls-Royce a stabilit un nou record de vanzari se numara Rusia, Japonia, Australia, Qatar si Coreea de Sud.

Aceste vanzari record realizate de Rolls-Royce Motor Cars, companie controlata de grupul auto german BMW, sunt o veste buna intr-un moment in care industria auto globala se confrunta cu diferite provocari pe fondul incetinirii economice generale care a afectat vanzarile unor constructori precum Volkswagen sau Ford Motor Co.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#vanzari Rolls Royce, #vanzari masini lux , #Masini de lux