Piata de training si coaching din Romania se maturizeaza. Ce asteptari au companiile

Joi, 24 Iulie 2014, ora 14:00
2778 citiri
Piata de training si coaching din Romania se maturizeaza. Ce asteptari au companiile

Companiile au devenit foarte preocupate de rezultate si de modul in care sunt recuperate investitiile in servicii de training si consultanta, reiese dintr-o analiza a Brightway, companie de training si consultanta de business.

Raportul studiaza principalele transformari prin care a trecut piata de training si business coaching in Romania, de la momentul cand a aparut acest concept la noi in tara si pana in prezent.

Astfel, la inceputul anilor 2000, programele de training inca reprezentau o noutate pentru majoritatea managerilor romani. Piata a ajuns la un apogeu in 2007-2009, cand trainingul a devenit un serviciu frecvent accesat, mai ales in multinationale.

Daca in perioada de varf, a boomului economic, se alocau destul de usor bugete, odata cu venirea crizei lucrurile s-au schimbat, iar in momentul de fata piata este foarte concurentiala si in urmatorii ani va continua procesul de maturizare.

De asemenea, din analiza reiese ca vor avea succes programele cu o finalitate practica si masurabila pentru companie.

Sa fie training, dar cu rezultate

In 2014 principalele roluri ale consultantului/trainerului sunt de a ajuta liderii sa isi clarifice directia de actiune, de a sparge tiparele, de a deschide echipa catre schimbare, de a oferi instrumente pentru cresterea performantei, de a antrena oamenii sa isi dezvolte anumite abilitati si cel mai important, de a ajuta compania sa implementeze in mod practic solutiile identificate impreuna.

"Cand am inceput, multi manageri nu aveau un set de asteptari clar definite de la un program de training/business coaching pentru ca nu mai participasera niciodata. Am crescut odata cu piata, ne-am maturizat si am creat programe complexe. Anul acesta am implinit 10 ani de experienta. Acum avem in Brightway un set original de traininguri: pentru cresterea performantei in domeniile vanzari - Brightsale, Leadership - Brightboss, management financiar - Brightbiz, managementul timpului - Brightplan, negociere si comunicare - Brightlink, marketing si strategie - Brightmove, Public Speaking - Brightspeech, Inteligenta Emotionala - Brightlife", a declarat Lucian Arghire, Managing Partner, Brightway.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#piata training Romania, #business coaching Romania, #investitii companii servicii training , #Investitii