Analistii CFA estimeaza ca euro va trece de 4,89 lei, iar inflatia va fi peste 4%

Marti, 25 Februarie 2020, ora 12:36
1230 citiri
Analistii CFA estimeaza ca euro va trece de 4,89 lei, iar inflatia va fi peste 4%
Foto: Arhiva Pixabay

Analistii CFA Romania estimeaza ca leul se va deprecia in urmatoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuala. Astfel, 85% dintre ei estimeaza, pentru orizontul de 6 luni, un curs valutar de 4,8345 lei/euro, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8931 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, un curs de referinta de 4,8024 lei/euro.

In ceea ce priveste rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni, aceasta a inregistrat o valoare medie de 4,04%.

Sunt de remarcat anticipatiile privind majorarea ratelor de dobanda atat pentru scadentele scurte (ROBOR 3M), cat si pentru cele lungi (obligatiuni suverane cu scadenta 5 ani denominate in lei), peste 61% si respectiv 64% dintre participantii la sondaj anticipand aceste evolutii.

Totodata, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania, calculat pe baza estimarilor membrilor organizatiei, a urcat in luna ianuarie, fata de luna anterioara, datorita cresterii componentei de anticipatii a indicatorului, arata datele publicate, marti, de CFA Romania.

In luna ianuarie 2020, Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Society Romania a crescut fata de luna anterioara cu 2,2 puncte pana la 63,7 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 39,9 puncte). Aceasta evolutie s-a datorat componentei de anticipatii a Indicatorului.

Totodata, Indicatorul conditiilor curente a scazut fata de luna anterioara cu 3,3 puncte, pana la 73,1 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a crescut cu 33,8 puncte). Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 4,9 puncte pana la 59 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 43 puncte).

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.

Inca un maxim istoric pentru euro: A trecut de 4,8 lei. Si dolarul isi bate recordulLeul e in picaj, Orban si Citu ne spun sa stam fara griji: Anticipatele vor aduce scaderi de pret si dobanzi aproape zero ...citeste mai departe despre "Analistii CFA estimeaza ca euro va trece de 4,89 lei, iar inflatia va fi peste 4%" pe Ziare.com

Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#curs euro CFA Romania, #curs euro leu, #estimare inflatie CFA Romania , #Stiri Finantare