Actiunile europene au inchis in scadere cu 3,6% si au intrat pe corectie

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 09:17
1768 citiri
Actiunile europene au inchis in scadere cu 3,6% si au intrat pe corectie
Foto: Arhiva Pixabay

Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de joi in scadere cu 3,6% si au intrat pe corectie, increderea investitorilor fiind afectata de temerile legate de impactul epidemiei provocate de coronavirus.

Raspandirea coronavirusului, care a infectat peste 81.000 de oameni si a ucis peste 2.700, continua sa agite pietele si guvernele la nivel mondial.

Pe Wall Street, principalii indici bursieri au coborat cu cel putin 4,4%, transmite Reuters.

Indicele pan-European Stoxx 600 a intrat in mod oficial pe corectie, fiind cu mai mult de 10% sub nivelul record atins pe 19 februarie anul trecut.

Indicele a atins si cel mai redus nivel din ultimele patru luni, iar toti indicii majori au inchis in scadere.

Indicele german DAX a coborat cu 3,1%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 3,5%, iar indicele francez CAC 40 a scazut cu 3,2%, noteaza News.ro.

In privinta datelor macroeconomice, increderea in economia zonei euro a atins 103,5 puncte in februarie, in crestere de la 102,6 in ianuarie, fiind peste estimarea media a analistilor, de 102,2 puncte. Increderea consumatorilor a atins 06,6, in crestere de la -8,1 in ianuarie,

Creditele acordate de banci companiilor din zona euro au stagnat in ianuarie, potrivit datelor Bancii Centrale Europene.

In privinta rezultatelor financiare ale companiilor, Standard Chartered a raportat joi o crestere de 46% a profitului anual, dar a avertizat ca epidemia de coronavirus ii va incetini progresul catre un nivel de 10% al rentabilitatii activelor tangibile. Actiunile bancii britanice au scazut cu aproape 4%.

Actiunile WPP, cea mai mare companie de publicitate din lume, au scazut cu 16%, pe fondul incetinirii vanzarilor in trimestrul patru si a prognozei privind o stagnare a acestora in 2020.

La bursa de pe Wall Street, actiunile au scazut puternic, investitorii fiind ingrijorati ca epidemia de coronavirus se va extinde si in Statele Unite. In plus, o serie de avertismente ale companiilor si analistilor referitoare la impactul virusului asupra economiei au provocat declinul principalilor indici bursieri, care au intrat pe corectie.

Indicele Dow Jones a scazut cu 1.190,95 puncte, respectiv cu 4,4%, S&P 500 a coborat cu 4,4%, iar Nasdaw Composite cu 4,6%.

Indicii Dow si S&P 500 au inregistrat cea mai slaba evolutie dupa februarie 2018, in timp ce indicele Nasdaq a consemnat cea mai mare pierdere intr-o singura zi din august 2011.

De asemenea, indicele Dow a inregistrat cel mai mar ...citeste mai departe despre "Coronavirusul loveste grav in bursa: Actiunile europene au inchis in scadere cu 3,6% si au intrat pe corectie" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#scaderi bursa coronavirus , #Stiri Finantare