Jianu (CNIPMMR): Nu voucherele de vacanta au tinut turismul, anul trecut

Luni, 10 Februarie 2020, ora 15:53
4259 citiri
Jianu (CNIPMMR): Nu voucherele de vacanta au tinut turismul, anul trecut
Foto: Pixabay

Voucherele de vacanta au insemnat, anul trecut, doar 20% din cifra de afaceri a antreprenorilor din turism si nu au avut un impact semnificativ asupra preturilor, astfel ca trebuie demontat mitul ca aceste tichete au tinut turismul romanesc, a declarat, luni, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, cu ocazia lansarii "Cartei Albe a turismului din Romania".

"Trebuie sa demontam un mit ca voucherele de vacanta au tinut turismul din Romania. Media ca pondere in cifra de afaceri este nu mai mult de 20% la unitatile turistice din Romania. A fost un sprijin necesar, dar nu covarsitor", a spus Jianu.

Potrivit acestuia, pretul mediu de cazare a fost anul trecut intre 110 si 200 de lei, neexistand modificari substantiale fata de anul anterior.

"Deci, serviciile nu s-au scumpit din cauza voucherelor. Acestea au avut impact de 10-20 de lei, adica nesemnificativ, nu a existat o dublare a preturilor sau o schimbare dramatica", a aratat Florin Jianu.

CNIPMMR a realizat un profil al antreprenorului roman din turism, a adaugat el. Media de varsta este de 46 de ani, 90% dintre antreprenori au studii superioare si au 14 ani de experienta in medie.

"Ei lucreaza 54 de ore pe saptamana, ceea ce inseamna 10-12 ore pe zi, adica un efort semnificativ pentru orice tip de antreprenori", a subliniat seful CNIPMMR.

Florin Jianu a mai spus ca peste jumatate dintre antreprenorii din turism se plang de concurenta neloiala din partea unitatilor neclasificate. Mai mult, 9 din 10 antreprenori din turism se autofinanteaza, adica mai mult decat media generala de 8 din 10 la IMM-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#vouchere vacanta turism Romania , #Profit