Ministerul Economiei vrea sa schimbe Consiliul de Administratie al Romgaz

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 18:12
1264 citiri
Ministerul Economiei vrea sa schimbe Consiliul de Administratie al Romgaz
Foto: Arhiva Facebook/Romgaz

Ministerul Economiei - actionarul majoritar al Romgaz - vrea sa schimbe membrii Consiliului de Administratie care conduce compania energetica.

Romgaz - cel mai mare producator de gaze din Romania - este detinut in proportie de 70% de stat, reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

Din postura sa de actionar majoritar, Ministerul i-a anuntat pe ceilalti actionari ca ii cheama la sedinta, cu scopul de a face schimbari.

Conform unui comunicat citat de Economica.net, solicitarea de convocare a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor priveste:

"- revocarea membrilor provizorii ai Consiliului de Administratie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. in functie la data Adunarii Generale a Actionarilor;

- alegerea de membri provizorii ai Consiliului de Administratie".

Noii administratori vor fi numiti pentru patru luni.

Vezi aici lista membrilor provizorii ai Consiliului de Administratie al companiei.

Actionarii care detin o participatie de cel putin 5% la Romgaz au 15 zile la dispozitie sa propuna noi membri ai Consiliului de Administratie.

Mai multe detalii puteti afla citind integral convocatorul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB). ...citeste mai departe despre "Ministerul Economiei vrea sa schimbe Consiliul de Administratie al Romgaz" pe Ziare.com

#Romgaz schimbare Consiliu Administratie, #Guvern Orban schimba conducerea Romgaz , #Stiri Macroeconomie