Ministerul Finantelor a imprumutat, luni, 605 milioane de lei de la banci

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 22:32
1241 citiri
Ministerul Finantelor a imprumutat, luni, 605 milioane de lei de la banci
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 605 milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 45 de luni, la un randament mediu de 3,85% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar bancile au subscris peste 1,1 miliarde de lei.

Marti este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna ianuarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma este mai mica cu 930 de milioane de lei fata de cea programata pentru luna decembrie si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat. ...citeste mai departe despre "Ministerul Finantelor a imprumutat, luni, 605 milioane de lei de la banci" pe Ziare.com

#Ministerul Finantelor imprumut banci , #Stiri Macroeconomie