Veniturile companiilor aeriene ar putea scadea anul asta cu 250 de miliarde de dolari

Marti, 24 Martie 2020, ora 16:15
1293 citiri
Veniturile companiilor aeriene ar putea scadea anul asta cu 250 de miliarde de dolari
Foto: Arhiva Pixabay

Companiile aeriene globale au cerut marti guvernelor sa accelereze asistenta financiara pentru salvarea industriei de transport aerian, ele dubland estimarile privind scaderea veniturilor inregistrata anul acesta din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19) la peste 250 miliarde de dolari.

Anul trecut, veniturile totale ale industriei aeriene s-au situat la 838 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

"Cu siguranta sunt necesare actiuni masive extrem de rapid", le-a spus jurnalistilor Alexandre de Juniac, directorul general al Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), in cadrul unei videoconferinte.

Companiile aeriene din intreaga lume si-au lasat la sol majoritatea flotei pentru a-si prezerva numerarul, pe fondul restrictiilor severe de calatorie menite sa incetineasca raspandirea epidemiei. Ele se confrunta cu presiuni imense asupra nivelului lichiditatilor, iar aproape jumatate dintre operatorii aerieni ar putea intra in faliment in urmatoarele saptamani, daca nu se vor lua masuri pentru sprijinirea industriei, a declarat seful IATA.

Acesta a adaugat: "Avem o criza de lichiditati care vine in plina viteza - nu inregistram venituri, dar avem alte costuri - asadar avem cu disperare nevoie de numerar".

Alexandre de Juniac a facut apel la exceptii pentru zborurile cargo, spunand ca este amenintata o activitate economica vitala din cauza inchiderii spatiilor aeriene.

Luna trecuta, Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni previziona un scenariu in care impactul va fi unul de forma unei curbe in V, similar cu epidemia SARS din 2003, cu un declin semnificativ, urmat de o relansare rapida. De asemenea, IATA previziona ca veniturile companiilor aeriene ar putea scadea anul acesta cu pana la 113 miliarde de dolari, din cauza epidemiei.

IATA reprezinta aproximativ 290 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume ...citeste mai departe despre "Veniturile companiilor aeriene ar putea scadea anul asta cu 250 de miliarde de dolari" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#companii aeriene efecte coronavirus, #pandemie coronavirus companii aeriene , #Stiri Preturi