Specialist YouTube: Audio-video este viitorul. Invata cum sa-ti eficientizezi continutul

Joi, 27 Februarie 2020, ora 16:25
6287 citiri
Specialist YouTube: Audio-video este viitorul. Invata cum sa-ti eficientizezi continutul
András Bodrogi / Mastering The Music Business (MMB)

Continutul video este viitorul, atat pentru companiile care activeaza in online, cat si pentru artisti care fac din talentul lor un business. Si nu oricare, ci unul profitabil.

Pentru ca se apropie Mastering The Music Business (MMB), am stat de vorba cu Andras Bodrogi, Certified YouTube Specialist si New Media Consultant despre continutul video si importanta sa.

Am aflat, astfel, cateva dintre secretele pe care le va dezvalui in cadrul workshop-ului pe care il va sustine la Bucuresti.

"Imi doresc sa deschid noi orizonturi si noi perspective legate de crearea si activarea de continut. De-a lungul timpului am strans mai multe metode si teorii diferite ale marketingului de continut si le-am adaptat la continut legat de muzica", explica acesta.

Seminarul pe care il sustine se numeste "Boost Your Content" si ii invata pe participanti cum se creeaza mai mult continut in diferite formate pentru activitatea pe mai multe platforme; care sunt formatele relevante ale diferitelor platforme ca YouTube, Facebook, Instagram; cum poti economisi bani si timp daca planifici corect productia si cum sa multiplici continut nu doar in formatele video, ca sa ai suficient material pentru activarile de durata.

Cat de importanta este comunicarea online pentru artisti si pentru afacerile din online?

E inevitabila in zilele astea folosirea platformelor si a instrumentelor online ca sa ajungi la fani, la consumatori, sa comunici cu ei, sa creezi si sa distribui continut despre brandul, trupa sau business-ul tau.

Continutul video este esential pentru orice artist, iar prezenta pe YouTube obligatorie. Cum ar trebui sa fie continutul video, astfel incat sa fie un instrument de promovare in sine, pentru creator?

YouTube este o platforma care ofera posibilitati si instrumente pentru promovarea, bugetarea sau gestionarea drepturilor de autor. In acelasi timp, ofera indicatori de performanta ai continutului din care avem ce invata.

Contine multe formate creative pe care le poti folosi ca sa maximizezi timpul de vizionare, ca sa atragi mai multi vizitatori si sa construiesti o strategie coerenta.

YouTube Creator Academy vine cu multe recomandari pe acest subiect, cum sunt cele 10 fundamente pentru o strategie creativa. Acestea te ajuta sa atragi noi vizitatori si sa te asiguri ca sunt multumiti in timp ce tu te bucuri de ceea ce faci si ramai un creator inspirat si creativ pentru mult timp..

La ce nivel de calitate se afla continutul video in Romania? Ce ar trebui imbunatatit?

Mi-as dori sa am suficient timp cat sa ma pot uita la toate videoclipurile create in Romania. Sunt sigur ca exista o multime de creatori locali grozavi, trupe si case de discuri care produc clipuri bune cu milioane de vizualizari pe YouTube.

Ce parere aveti despre noile retele de socializare, precum TikTok? Este sau nu important pentru afacerile din online sa fie prezente si aici?

Daca e relevant pentru brand, atunci raspunsul este da. TikTok e cu siguranta in trend si reprezinta o platforma pe care majoritatea brandurilor ar vrea sa o foloseasca pentru a ajunge la influencerii tineri, creatorii de continut.

Cand incepi sa folosesti o platforma noua trebuie sa intelegi mai intai care sunt particularitatile ei, cum functioneaza, ce formate de continut sunt relevante acolo.

Trebuie sa vezi daca prin intermediul ei poti ajunge la audienta ta, daca aceasta e intr-adevar reprezentata de tineri si ce resurse iti trebuie ca sa te dezvolti pe o platforma de genul.

Referitor la muzica, trebuie sa vezi cum iti poti livra propriile melodii pe TikTok, sa inveti sa folosesti hashtag-urile, sa intelegi cum se colaboreaza cu creatorii de acolo.

Care este viitorul in materie de video content pentru artisti si micile afaceri deopotriva?

Continutul audio-video ramane relevant si e un format important pentru urmatorii ani. Din ce in ce mai multi artisti si business-uri se folosesc de statistici si invata sa planifice mai bine, sa personalizeze si optimizeze continut pentru platforme sau indivizi.

VR, AI, Blockchain si nu numai - atatea mijloace noi pe care le vom explora si, speram, le vom si aplica in incercarea de a ajunge la fanii si consumatorii nostri.

Andras a lucrat in diferite domenii ale industriei muzicale (EMI Hungary, Music Export Hungary, WM Music Distribution) ca new business si marketing manager, cu experienta in comunicare online.

El este si trainer partener al Google Ground Budapest, specialist YouTube la The State51 Conspiracy, ajutand artistii, brandurile si creatorii de continut sa-si atinga obiectivele in ceea ce priveste continutul audio-video.

#Andras Bodrogi YouTube, #continut Youtube, #social media marketing , #Retele sociale